• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Nieuwe locaties AED’s in Biest-Houtakker

Geschreven door Webredactie.

Tot voor kort hingen er in ons dorp een drietal AED-apparaten welke ingezet kunnen worden bij een acute levensbedreigende situatie. Nu is daar een vierde bijgekomen. Door de Stichting Heartsafe Hilvarenbeek-Diessen werd deze AED aangeschaft en ter beschikking gesteld aan onze gemeenschap.
Al langer was bekend dat de verdeling van de bestaande AED-apparaten over het dorp niet optimaal was, omdat deze niet daar hingen waar bewoners elkaar treffen in hun sociale omgeving (sport-vrije tijd). Daarom is gezocht naar andere oplossingen. Sinds maandag 25 september 2017 hangen de AED-apparaten nu op de volgende plaatsen:
AED 1: Gebouw de Gemeynt nabij het voetbalveld/jeu de boules (oude locatie was hoek Biestsestraat / Beverstraat)
AED 2: Café Ome Toon (oude locatie was bij familie Lapien, Biestsestraat 46)
AED 3: Hoveniersbedrijf Abrahams (is blijven hangen, deze is eigendom van Abrahams)
AED 4: Biestsestraat 102-104 de nieuwe hal van familie Dieker (dit is de nieuwe AED)

AED Biest 2017

Zo’n 35 inwoners van ons dorp zijn getraind in het gebruik van deze AED-apparaten en daarom zijn zij aangesloten bij de app Hartslag.nu. Op het moment dat er op een locatie in Biest-Houtakker een melding komt van een vermoedelijke reanimatie, dan krijgen zij (dag en nacht) vanuit de meldkamer van de ambulance direct een melding om, al dan niet met een AED-apparaat ter plaatse te gaan en om eventuele reanimatie te starten, nog voordat een ambulance arriveert. Gebleken is dat dit de kans op overleven sterk vergroot. Te hopen is natuurlijk dat de AED-apparaten zo min mogelijk ingezet hoeven te worden, maar mocht het nodig zijn, dan zijn er in ieder geval 4 beschikbaar.

Met dank aan de Stichting Heartsafe Hilvarenbeek-Diessen en eveneens aan de familie Ghering en familie Lapien omdat jarenlang de AED- apparaten tegen hun woning mochten hangen. Tenslotte dank aan de familie Dieker omdat de komende jaren zo’n AED bij hen tegen het gebouw zal hangen.

We hebben 124 gasten en geen leden online