• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Een mooi nieuw plein op de Eekhof

Geschreven door Ed van Hees.

De straat De Eekhof, die de Beverakkers afrondt, begint geleidelijk zichtbaar te worden door de huizen die er nu gebouwd worden. Midden in de straat is een plein gesitueerd met huizen er omheen. Aan de zuidwestkant blijft een opening waardoorheen uitzicht blijft op het oude gebied de Eekhof dat onbebouwd blijft.
Ontwerp EekhofpleintjeBouwbedrijf Van der Weegen heeft aan de bewoners een fraaie inrichting van het plein aangeboden. De omwonenden hebben hiervoor ideeën aangeleverd, en tuiniersbedrijf Abrahams heeft het inrichtingsplan getekend. Rondom komen lindebomen en beukenhaagjes, en binnenin een grasveldje met een wandelpad er omheen. Rechts op de tekening zie je een ovalen bestraat zitpleintje met bankjes en een waterpomp. Vanaf dit pleintje is er door de opening in de bebouwing, aangegeven met de pijl, uitzicht op de grote eik langs de Beverstraat aan de overkant van de Eekhof.
Als het ooit nog eens echt vriest kan het verlaagde grasveldje onder water gezet worden zodat er een ijsbaantje ontstaat. Begin maar vast met het bouwen van een koek en zopie-kraam !
Een pdf kopie van de ontwerptekening kan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. hier per email opgevraagd worden.

De Namenadviescommissie van de Heemkundige Kring is gevraagd om een naam te bedenken voor het binnenplein. Omdat de naam Eekhof afstamt van een oude hofstede die hier eeuwen gestaan heeft, denkt de commissie aan de naam "Hofplein". Wij staan open voor ander goede ideeën; mail jouw suggestie aan Ed van Hees, vertegenwoordiger van Biest-Houtakker in de namencommissie, via de bovenstaande link. 

We hebben 306 gasten en geen leden online