• foto head9
  • foto head11
  • foto head10

Nieuwe activiteiten JVW voor de Biestse kinderen

Geschreven door JVW.

logo JVWNa het wegvallen van Jong Nederland Biest-Houtakker heeft Jeugd Vakantie Werk Biest-Houtakker het voornemen om enkele activiteiten voor de basisschooljeugd te gaan organiseren. In tegenstelling tot Jong Nederland zal dit niet iedere week zijn maar slechts drie keer per jaar. Het doel van deze activiteiten is een gezellige dag te organiseren voor de Biestse jeugd zonder al te grote kosten zodat iedereen hier aan mee kan doen. Natuurlijk blijft het programma in de zomervakantie daarnaast ook bestaan.

Deze activiteiten bestaan uit een spooktocht, “een timmerdorp” en een “mini-zeskamp rondom biest zonder grenzen”. De data voor 2017 zijn voor de spooktocht 27 oktober, het timmerdorp 15 april en de mini-zeskamp 17 juni. De spooktocht en de mini-zeskamp behoeven waarschijnlijk geen uitleg, het timmerdorp wel. Dit is een dag waarvoor de kinderen zich in groepjes opgeven en een “vergunning” aanvragen. Zij zullen dan een stukje grond toegewezen krijgen met bouwmaterialen. Met deze materialen mogen zij een hut gaan bouwen naar eigen fantasie.
Hoe deze  activiteiten er precies uit gaan zien is nog niet bepaald. We vragen daarom dan ook om uw hulp. Er zijn al wel enkele ideeën bedacht maar deze zullen nog verder uitgewerkt worden. Dus denkt u, het helpen organiseren van een van deze activiteiten is echt wat voor mij of voor iemand in mijn omgeving, stuur dan een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Vermeld hierbij de activiteit waar u, of iemand rondom u, bij wil gaan helpen en een telefoonnummer zodat we u kunnen bereiken.

Om deze activiteiten en het kamp te kunnen bekostigen is geld nodig. Om dit geld te kunnen verdienen heeft JVW Biest-Houtakker onder andere twee andere activiteiten, het oud papier ophalen en de speelgoedbeurs.
Het oud papier ophalen is eens per twee maanden. Dit duurt meestal van 8:45 tot 12:30 en levert u 20 euro op. De minimumleeftijd om hierbij te kunnen helpen is 18 jaar. De volgende data van het ophalen zijn 11 maart, 13 mei, 8 juli, 9 september en 11 november.
De andere activiteit is de speelgoed en kinderkledingbeurs die wij afgelopen jaar ook hebben georganiseerd. Deze activiteit was een succes en zal daarom komend jaar een vervolg gaan krijgen. Hiervoor zoeken wij mensen die ons willen helpen bij het organiseren en uitvoeren van deze beurs zodat alles goed zal verlopen.
Wilt u bij een van deze twee activiteiten helpen, stuur dan ook een mailtje met uw naam en telefoonnummer naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We hebben 224 gasten en geen leden online