• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

In memoriam Net de Graaf

Geschreven door CV de Pinnekleuvers.

Net de GraafAfgelopen week heeft ons het droevige bericht bereikt dat Net de Graaf, lid van D’ouw Blauw, op donderdag 12 januari jl. is overleden.
Jarenlang is Net actief lid geweest bij onze vereniging, en ook later is zij altijd zeer betrokken gebleven bij de Carnaval in het Pinnekleuversgat. Carnaval zat in haar bloed, Net was een Pinnekleuver in hart en nieren.
Lange tijd was zij zeer actief betrokken bij de Zêveravonden, waar zij elf maalin de Zêverton heeft gestaan. Met haar uitgesproken typetjes zoals Pien Flapscheut, Vrouw in den bouw, Beauty van de Biest en Stien Stress kreeg zij keer op de keer de lachers op haar hand. Humor liep als een rode draad door haar leven.
Later was Net nog enkele jaren actief betrokken achter de schermen van de Zêveravond waar zij de rol van “moeder van de Zeveraars” op zich nam.

In 1989 mocht Net de prijs “Verdienstelijke Dorpsgenoot ”in ontvangst nemen en sinds 1994 was Net in het bezit van “Het Groot Bijl” voor haar verdiensten, openbare carnaval in Biest-Houtakker.
Net was ook medeoprichter van Stichting Welgement en het likeur “Ut Biests Regentje”. Welgement Facilitair werd een onderdeel van deze stichting, en heeft daardoor een zeer belangrijke rol gespeeld over hoe Carnaval nu wordt gevierd in het Pinnekleuversgat.

Ook in de optochten in het Pinnekleuversgat ontbrak Net nooit en was zij een graag geziene deelnemer die het prachtig vond om de toeschouwers te vermaken met haar ludieke acts. Net stond graag in de belangstelling, zij genoot van alle aandacht en ze genoot ervan om te presenteren en de mensen te animeren, en de mensen genoten van haar.
Ook voor de Beekse carnaval en Stichting Beekse Carnaval de Pezerikken was Net van zeer grote waarde en daardoor ontving zij in 2004 “Den Gouwen Pezerik” en enkele jaren geleden “Dun grôtste Dwêêl” van Tantiek. Zo heeft Net jarenlang mee gedaan aan het Aawmeuten en heeft ze de titel “Taauwmeut van Beek" op haar naam staan. Maar ook een deelname aan het Liekesfist was er één die ze daar nooit vergeten, als Sneeuwwitje met het NBGMK en De Biestse blues moet blèève……
Na actief op het podium te hebben gestaan zette ze haar Pezerikken carrière voort als Murrie van Pliessie-duo ZjanDèèrmMurrie. Daarna bleef ze nog jarenlang actief als medewerker van de stichting.

Maar, De Biest mun Durpke, Het Pinnekleuversgat, was haar grote trots en Biest-Houtakker was trots op haar. In het Pinnekleuversgat zal Net gemist worden. Haar gulle lach, haar humor, haar voorkomen maar vooral Net als persoon.
Wij wensen Theo, kinderen en kleinkinderen en familieleden veel sterkte toe om dit enorm verlies te dragen.

Alaaf Netje, het ga je goed!

We hebben 61 gasten en geen leden online