• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Landelijke collecte Fonds Gehandicaptensport ook van lokaal belang

Geschreven door Sportraad Hilvarenbeek.

logo gehandicaptensportVan 10 tot en met 16 april 2016 is het weer zover: landelijk gaan duizenden collectanten op pad voor de jaarlijkse collecte van het Fonds Gehandicaptensport. Ook in Hilvarenbeek, Esbeek en Biest-Houtakker zullen collectanten op pad gaan.

Ook van lokaal belang
In Hilvarenbeek, Esbeek en Biest-Houtakker wordt de collecte georganiseerd door de Sportraad. Van de opbrengst blijft een deel in Hilvarenbeek voor initiatieven op het gebied van gehandicaptensport en dat deel wordt o.a. besteed aan het G-zaalvoetbaltoernooi in de kerstvakantie. Dit is een zeer succesvol – jaarlijks terugkerend evenement – waaraan vanuit Hilvaria, Tuldania en SVSOS van harte medewerking wordt verleend. Verder wordt uit het lokale deel van de opbrengst ook een bijdrage geleverd aan het Hilvarenbeekse G-volleybal en G-basketbal. De resterende opbrengst wordt afgedragen aan landelijke organisatie van het Fonds. Kortom: de landelijk opgezette collecte is ook van groot plaatselijk belang.

Om als gehandicapte te kunnen sporten, is meer nodig dan bij het sporten door niet-gehandicapten.
- Om als gehandicapte te kunnen sporten is een aangepaste accommodatie nodig.
- Om als gehandicapte te kunnen sporten is aangepast sportmateriaal nodig.
- Om als gehandicapte te kunnen sporten is begeleiding nodig.
- Om als gehandicapte te kunnen sporten moeten activiteiten en evenementen worden georganiseerd.

Dit alles vergt niet alleen een enorme inzet en tijd van familie, vrijwilligers en sportverenigingen, maar ook veel geld. Daarom organiseert Fonds Gehandicaptensport ook dit jaar weer de collecte. Hiervoor zet het collecteteam van vrijwilligers en medewerkers van het Fonds Gehandicaptensport zich met veel enthousiasme in.
Fonds Gehandicaptensport steunt zowel sporters met een lichamelijke, zintuiglijke als een verstandelijke handicap door het geven van subsidies voor het aanbrengen van bouwkundige aanpassingen in sportaccommodaties, aangepast sportmateriaal, hulpmiddelen om een sport te kunnen beoefenen, extra begeleiding en het organiseren van sportevenementen

Geeft u tijdens de nationale collecteweek aan Fonds Gehandicaptensport? Wij hopen het, want alleen samen kunnen we ervoor zorgen dat de gehandicaptensport voor iedereen mogelijk wordt gemaakt.

We hebben 266 gasten en geen leden online