• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Digitaal Biest-Houtakker

Geschreven door Openbare Bibliotheek.

Facebook logoApril staat in het teken van Hilvarenbeek digitaal. Social media beheersen het moderne leven, je kunt als burger bijna niet zonder. Facebook, WhatsApp, Twitter, YouTube, Skype, Instagram, enz. Maar als je die ontwikkelingen niet bij kunt benen, wat dan? In de maand april staat Hilvarenbeek in het teken van de digitale wereld. Door middel van workshops, presentaties, lezingen en demonstraties krijgt de Beekse burger inzicht in de vele mogelijkheden die de sociale media bieden. Onder de noemer ‘Hilvarenbeek digitaal in verbinding’ willen we de inwoners van deze gemeente wegwijs maken in de digitale ontwikkelingen. Met een programma voor zowel de ‘digibeet’ als voor de gevorderde digigebruiker; voor jong en oud.

- Maandagmorgen 4 april is er speciaal voor ouderen uitleg over sociale media. Tijd: 10.30 – 12.00 uur. Locatie de Bibliotheek (Elckerlyc).
- Maandagmiddag 4 april is er een Digi-spreekuur in de Bibliotheek, in samenwerking met de KBO’s Hilvarenbeek en Diessen. Iedereen kan binnenlopen met vragen over sociale media, tablets, smartphones, enz. Tijd: 13.30 – 15.30 uur. Locatie Elckerlyc.
- Dinsdag 5 april is er een workshop ontdekmedia voor leerkrachten.
- Vrijdag 8 april is er een presentatie door historisch onderzoeker Ton de Jong. Hij laat o.a. zien hoe je in digitale archieven informatie kunt achterhalen over je familiestamboom. Tijd: 20.00 uur. Locatie Elckerlyc.
- Maandag 11 april is er een workshop Facebook WhatsApp, Snapchat, enz; aanvang 20.00 uur.
- Vrijdag 15 april geeft de Tilburgse wetenschapper Hans van Driel een lezing over de digitale wereld.
Het volledige programma is te lezen op de website hilvarenbeekdigitaal.nl en op de Facebookpagina. Initiatiefnemer van dit project is de Bibliotheek Midden-Brabant, locatie Hilvarenbeek. In samenwerking met lokale instellingen en organisaties.

Voor meer informatie neem contact op met Emmanuel Naaijkens, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of Mai van Limpt via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

We hebben 124 gasten en geen leden online