• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Drukbezochte avond 'Lopend Vuurke'

Geschreven door Jo van de Pas.

foto lopendvuurke

Onder grote belangstelling en geopend door de burgemeester heeft dinsdagavond de première van ‘t Lopend Vuurke plaatsgevonden. Biestse mensen vertellen in ongeveer 30 videootjes hoe het vroeger ging. Deze video’s zijn tot stand gekomen om ons ICT platform meer inhoud te geven en het gebruik daarvan te stimuleren met steun van de Provincie Noord-Brabant.
Mensen die ouder worden of die er tijdelijk niet op uit kunnen trekken om zelf contact te zoeken worden (voorlopig nog gratis) in de gelegenheid gesteld om via het platform contact te zoeken of zichzelf te kunnen vermaken met andere zaken. Ook als ze nog geen computer ervaring hebben...

We zullen ook tijdens het huiskamerproject iedereen die het maar wil daar mee om leren gaan, zodat iedereen gaat vertrouwen op de beschikbaarheid van die middelen. Ook kun je op woensdagmiddag bij Ome Toon vragen of Jo van de Pas je daarbij even helpt. 

Waarom we dat doen? 
Even kort in beeld en vragen hoe het er mee gaat is veel gemakkelijker dan in de avond door de regen naar de buurvrouw om te informeren hoe het er mee is, en dat zal dan ook meer gedaan worden. Een extra gevoel van veiligheid, en als je elkaar even nodig hebt ook elkaar even weten te vinden. Maar ook wat leuke dingen doen zoals de gemaakte video’s bekijken. Daarna kunnen we de volgende stap zetten met het bekijken van video’s die door de kinderen en kleinkinderen toegestuurd worden zodat ze even kunnen laten zien hoe gezellig het is op vakantie en je zelf weer goed kunt slapen omdat alles goed gaat.

Hoe kun je aanmelden? 
Als je thuis al een computer hebt kun je aanmelden op www.digitalezaligheden.nl (Klik op deze link). Vul minstens alle velden in die met een sterretje zijn aangegeven en dan verzenden. In je mailbox krijg je dan een mailtje met je inlog-gegevens zodat niemand anders jouw verbinding kan gebruiken.

Als er vragen zijn bel dan gerust even. Er zijn al een aantal mensen aangemeld en we hopen dat heel de Biest mee gaat doen, jong en oud.
Volgende week wordt de video zo gemaakt dat hij groter in beeld kan komen.

We hebben 206 gasten en geen leden online