• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

De buit is binnen! Het toernooi kan beginnen!!

Geschreven door Arjan Mulders.

20150829 de buit is binnenU las het een paar dagen geleden al op deze site, maar vanzelfsprekend was het dit jaar niet, het vijfde tafelvoetbaltoernooi van Weekend Sentiment. De organisatie van dit gezellige toernooi had dit jaar wat meer kopzorgen om alles rond te krijgen dan andere jaren.

Wat was het geval? Nadat we vorig jaar al een andere partij moesten inschakelen voor de huur van de tafels, gaf die dit jaar aan dat ze niet zeker waren of ze ook dit jaar de tafels konden leveren omdat ze gingen stoppen met de verhuur.

Na wat telefoontjes is het de organisatie van Weekend Sentiment vanmiddag gelukt om zelf de voetbaltafels te kopen! Op bijgaande foto zie je Ruud, Hans en Toine die, moe maar voldaan, de buit binnen hebben gesleept na scherp onderhandelen.

Hoe is dat zo gekomen? Vraagt u zich wellicht af. Wel, de organisatie van Weekend Sentiment begint meestal ergens aan het begin van de zomervakantie met een whats-appje als het weer begint te kriebelen bij de organisatoren. Ruud regelt normaal gesproken de voetbaltafels, die we sinds de start van weekend sentiment huren bij verschillende verhuurders. En dan wel de échte tafels natuurlijk! Alleen de 'Topper-tafels' zijn voor de kenners het echte spul. Geen plastic Chinees prulspul, maar echte houten poppen, staal en een glazen onderplaat, anders niks! Sinds vorig jaar huurden we zelfs bij de fabrikant van deze tafels, de firma Topper in het Limburgse Urmond.
Dit jaar gaf die echter aan dat ze niet konden garanderen dat we ook dit jaar weer tafels van hun geleverd konden krijgen omdat ze gingen stoppen met de verhuur en de tafels gingen verkopen en het dus nog maar de vraag was hoeveel tafels er in het najaar, als ons toernooi weer van start zou moeten gaan, nog beschikbaar waren. Toen braken er donkere tijden aan, want 'even googelen' leverde niet direct geschikte tafels op. Na een maandje radiostilte en overpeinzingen op de vakantieadressen van de Sentimenters, bleek het uiteindelijk toch de beste optie om te gaan onderhandelen met de man van Topper. Hij vroeg aanvankelijk een stevige verkoopprijs maar een persoonlijk ritje naar Limburg, met niet meer geld op zak dan we wilden uitgeven, leverde uiteindelijk toch de tafels, inclusief flink wat onderdelen op. 
Het ziet er dus naar uit dat we de komende jaren verzekerd zijn van een tafelvoetbaltoernooi in Biest-Houtakker, over de tafels hoeven we ons in ieder geval voorlopig geen zorgen meer te maken! De komende weken zullen een aantal tafels op verschillende locaties in Biest-Houtakker beschikbaar komen om alvast een beetje op te warmen voor de grande finale op zaterdag 31 oktober bij Ome Toon!

Groeten namens het Sentiment team,
Toine – Hans – Ruud – Arjan - Lennart

We hebben 27 gasten en geen leden online