• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Wie wordt de nieuwe Koning ?

Geschreven door Toine van Balkom.

Koningschieten gilde OLVr Broederschapvaandelgroet koning

Op zondagmiddag 6 september vindt het koningschieten plaats van de gilde OLVr Broederschap Biest-Houtakker. Elke vier jaar wordt het koningschieten gehouden. Dit jaar alweer de tiende editie sinds de gilde actief is begonnen met handboogschieten. Zes gildebroeders gaan strijden om het koningschap door een houten vogel van een twaalf meter hoge paal te schieten op het evenementenveld van sportpark De Stevort.

De deelnemers zijn Ad Timmermans (huidige koning en dus titelverdediger), Hans van Pinxteren, Joost Geboers, Mart van de Wiel, André van Reusel en Toine van Balkom. Vanaf 13:00 vertrekt de gilde in optocht met voorop de harmonie gevolgd door de gastgilden, burgemeester en wethouder vanaf café Ome Toon naar het schietterrein op het sportpark. Na de nodige ceremonies welke aanvangen om 13:30 gaat het koningschieten van start. Iedereen is welkom bij de wedstrijd en bij de receptie in het gildehuis de Gemeijnte na het bekend worden van de nieuwe koning.

Het zou leuk zijn als de Biestenaren de vlag uithangen op het traject van de optocht: Ome Toon - Biestsestraat - Regentenstraat - Pastoor Boelaarsstraat - Antoniusstraat - Beverstraat - Vossenhol - Sportpark.

We hebben 349 gasten en geen leden online