• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Kleurrijke drukte op 12 augustus

Geschreven door Antoon van de Sande.

vakantieloop 2015Voetbalvereniging S.V.S.O.S. uit Biest-Houtakker en Atletiekvereniging Achil ’87 uit Hilvarenbeek organiseren midden in de zomervakantie weer hun jaarlijkse Vakantieloop op woensdagavond 12 augustus 2015. De Vakantieloop is onderdeel van het ZLM Wegcircuit Midden-Brabant
(www.regio13.nl).


In de zomervakantie worden er niet zo veel wedstrijden en trimlopen georganiseerd dus is het zeker de moeite waard naar Biest-Houtakker te komen. De thuisblijvers en de vakantiegangers in de regio maken hier ook graag gebruik van. De wedstrijd en trimloop over 1 km begint om 18.45 uur, de 2 en 4 km om 19.00 uur en de 10 km wedstrijd en trimloop om 19.30 uur. Het parcours start in het Vossenhol en loopt via de Biestsestraat, gevolgd door de Akkerstraat, langs het kanaal en weer terug het Vossenhol in.

Elke ronde is 2 km lang. Met het oog op de veiligheid van de deelnemers wordt het verkeer op de avond geweerd van het parcours. Automobilisten wordt dringend verzocht het Biestse stratenparcours op deze avond zoveel mogelijk te mijden. De Vossenhol is die avond van ca. 18.00 tot ca. 21.00 uur afgesloten voor alle verkeer. Verder wordt het verkeer zoveel mogelijk om het parcours heen geleid, door gecertificeerde verkeersregelaars in speciale hesjes. Omleiding van het verkeer houdt in dat het in het deel van de Biestsestraat dat niet tot het parcours behoort, alsmede in de straten van de wijk Beverakkers, gedurende enkele uren drukker kan zijn dan normaal. De organisatie verzoekt met name de ouders van jonge kinderen in de Beverakkers om daarop attent te zijn. Braakliggend terrein in Beverakkers zal als parkeerterrein fungeren. 
Na afloop is er douchegelegenheid bij voetbalvereniging S.V. S.O.S. en natuurlijk is er in de kantine nog een drankje verkrijgbaar. Nadere informatie is te vinden op www.achil87.nl
We hopen dat er evenals vorig jaar weer veel deelnemers en toeschouwers naar Biest-Houtakker komen op deze woensdagavond 12 augustus zodat er weer een kleurrijke drukte zal ontstaan.

We hebben 227 gasten en geen leden online