• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Pas op voor babbeltruc

Geschreven door Dorpsondersteuner Ria van de Wiel.

Misschien las u het al in de krant, maar toch wil ik u via deze website attenderen op het volgende: Op diverse plekken in de omgeving proberen mensen die zich als agent voordoen binnen te komen bij senioren. Zie hiervoor het artikel op de website van Brabants Dagblad. Voorkom dat u slachtoffer wordt:

Laat niet zomaar onbekenden in uw huis. Check....

wie u binnen laat.
Doe 's-avonds laat en 's-nachts niet open als u niemand meer verwacht en u niet weet wie er voor uw deur staat.
Als iemand zegt dat hij namens de gemeente, politie, een bedrijf of een instelling komt, vraag dan om een legitimatiebewijs. Bekijk het goed.
Bel eventueel ter controle naar het betreffende bedrijf of instantie, vóórdat u de persoon binnenlaat. Zeker als u de zaak niet vertrouwt.
Laat een collectant niet ‘onbewaakt’ achter. Doe de deur even dicht terwijl u uw portemonnee gaat halen, of leg een klein geldbedrag vlakbij de voordeur neer in bijvoorbeeld de meterkast. Een collectant is verplicht een legitimatiebewijs en een vergunning van de gemeente bij zich te dragen. Heeft de persoon deze niet, geef dan geen geld.
Als onbekenden ‘in nood’ aan de deur komen en vragen of ze het alarmnummer mogen bellen, laat ze dan niet binnen, maar bel zelf het alarmnummer.
Meld verdachte situaties altijd bij de politie. Uiteraard helpt u de politie als u een goed signalement kunt geven van de verdachte. Vluchtrichting en het eventueel daarbij gebruikte voertuig zijn daarbij ook belangrijk.
Hebt u oudere familieleden? Waarschuw hen dan door dit soort voorvallen met hen te bespreken.
Voor vragen en advies kunt u terecht bij uw wijkagent.

We hebben 95 gasten en geen leden online