• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

"We dobberen verder..."

Geschreven door Anne-Marie Holthausen.

hannietinusEen buschauffeur die zo’n 54 jaar geleden terug wuifde naar Hannie van Berkel had totaal niet in de gaten dat hij hierdoor twee jonge mensen bij elkaar bracht. Na een kennismaking in de Eijkelaar, in 1961 een favoriete uitgaansgelegenheid in Diessen, liep Tinus Priems met het meisje waar hij een oogje op had naar de bushalte. Hannie zwaaide om de bus te laten stoppen, maar helaas; de onnozele chauffeur zwaaide vriendelijk terug en reed door.

Erg jammer was dat achteraf ook weer niet, want Tinus liep met Hannie mee naar haar huis in Hilvarenbeek waardoor de vonk echt kon overspringen en een mooie relatie begon. En die houdt nu al ruim 50 jaar stand. Het paar vierde op 25 november hun gouden huwelijksfeest. Samen met hun kinderen en kleinkinderen kijken Hannie en Tinus terug op een prachtige dag. Pastoor Barberien maakte er een mooie persoonlijke dienst van, die muzikaal werd opgeluisterd door hun eigen zoon Kees (samen met Yvonne van de Pas en Corine Timmermans).

Het feest bij Ome Toon liep op rolletjes, met dank aan het team van Mariska en de vrijwilligers van het Kookpunt. Zij wisten het door Hannie en Tinus zelf gekozen menu om te toveren tot een grandioos diner.

Maar wat is nu het geheim van een huwelijk van zoveel jaren? 

‘Dat is vrij eenvoudig’, vertelt Tinus. ‘We dobberen voort, met ups en downs. We hebben elk onze bezigheden en geven elkaar daar alle ruimte voor. Vroeger was dat uitgebreider dan nu, we zijn zelfs bij de oprichting van diverse besturen betrokken geweest. Het verder dobberen, zoals wij dat noemen hebben we ook als tekst op onze uitnodiging gezet.’ Sinds enkele jaren hebben ze allebei wat stapjes terug gedaan. Maar de betrokkenheid bij het dorp blijft, die laten ze niet los. Hannie maakt prachtige kaarten bij de Welfare en Tinus is vrijwel dagelijks op het voetbalveld van SVSOS te vinden. Al heeft hij voor diverse taken een prima opvolger gevonden in Ad Sebregts.

Na een heftig jaar van tobben met de gezondheid gaat het nu gelukkig met allebei weer wat beter. Ze genieten samen van elke dag die komt.

Hannie laat vol trots het boek zien dat door haar is vol geplakt met SVSOS artikelen uit de kranten, de voetbalclub waar Tinus met zijn 8 jaar al meehielp met Piet van Puijenbroek bij het lijnen zetten. Intussen schuift Tinus mij een prachtige kerstkaart voor die met uiterste zorgvuldigheid door Hannie is gemaakt. 

En daarmee ontdek ik nog een belangrijk geheim van dit mooie huwelijk. Trots zijn op wat de ander doet!            

We hebben 113 gasten en geen leden online