• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Opening speeltuin 't Trapveldje

Veel kinderen hadden er al lang naar uit gekeken en afgelopen zaterdag was het dan zover. De opening van de speeltuin aan de Beverstraat. Met een stralende zon aan een strakblauwe hemel was het weer perfect voor deze feestelijke ochtend.
Tegen 10.00 uur verzamelden zich veel kinderen, ouders en andere belangstellenden nabij het speelveld. Eerst werd er gezorgd voor de inwendige mens. De gemeente had gezorgd voor fruitsapjes voor de kinderen afkomstig van de boerderijwinkel ’t Schop in Hilvarenbeek. Ook was er natuurlijk voor hen wat te snoepen. De coöperatie had gezorgd voor koffie en thee voor de volwassenen en de buurtvereniging d’n Ekker voor wat lekkers erbij.

Daarna deed Jan van Doormaal het woord namens de gemeente Hilvarenbeek. Hij gaf aan dat de speeltuin qua speeltoestellen nu wel compleet is maar dat in het najaar het geheel nog mooier wordt middels aanplanting van bomen en een beukenhaag aan de straatzijde van de speeltuin. Door één toegang tussen de beukenhaag wordt tevens ook de veiligheid van de kinderen gewaarborgd. En de plek waar deze speeltuin is gesitueerd is natuurlijk prachtig met het uitzicht op een mooi stukje natuur. Op korte termijn krijgt de speelplek aan de Antoniusstraat een opknapbeurt zodat daar ook een fijne speelplek ontstaat die voldoet aan de huidige veiligheidsnormen.
De inwoners van Biest-Houtakker mogen trots zijn op de drie speelplekken die Biest-Houtakker dan rijk is, want voor basisschool de Vlinderakker is afgelopen voorjaar ook al een fijne speelplek gesitueerd.

Namens de coöperatie deed Anne-Marie Holthausen ook een woordje. Zij gaf aan dat het ontstaan van de speeltuin tot stand is gekomen door buurtverenging d’n Ekker in samenspraak met gemeente en omwonenden van de speelplek. De coöperatie heeft eigenlijk geen bijdrage hoeven te leveren dan alleen de koffie zetten deze ochtend, aldus Anne-Marie. Tevens vroeg ze om samen er zorg voor te dragen dat er met respect wordt omgegaan met de speeltoestellen en de omgeving zodat er nog vele kinderen de komende jaren plezier kunnen beleven aan deze prachtige speeltuin.

Toen was het moment daar om de speeltuin officieel te openen. Dit werd gedaan door de onthulling van een boomstambank. Van Doormaal deed dat samen met Mart Geboers, die de naam van het speelveld bedacht, en met Linda Gerritsen vanuit de buurtvereniging. Nadat de Biestse vlag van de bank werd gehaald kwam de naam ’ t Trapveldje zichtbaar, doordat deze is ingegraveerd in de zitting van de bank. De bank is aangeboden door buurtvereniging d’n Ekker en gemaakt door Piet Peters uit Oostelbeers wiens initialen en datum van de opening in de zijkant van de bank staan.

speeltuin2Tot slot nam Joost Geboers, huidig bestuurslid van buurtvereniging d’n Ekker, de microfoon ter hand om Linda te bedanken voor alle inzet voor realisatie van deze speeltuin. Als dank kreeg zij een prachtig boeket aangeboden.

Middels dit artikel wil zijzelf iedereen bedanken die op welke manier dan ook hun steentje hebben bijgedragen aan de aanloop, ontwikkeling en/of opening van de speeltuin. Tevens dank voor allen die bij de opening aanwezig waren zodat de opening eigenlijk een heel mooi feestje is geworden, aldus Linda. Na de officiële opening is er volop gespeeld  op het ’t Trapveldje met als favoriet de kabelbaan, waar de kinderen voor in de rij stonden.

We hebben 257 gasten en geen leden online