• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Nieuwe editie Kwis van de Nostalgie in Ome Toon

Geschreven door Lennart de Graaf.

2014fredoster
Na de twee eerdere succesvolle edities van de Kwis van de Nostalgie, vindt op 28 juni een nieuwe editie plaats. De kwis, georganiseerd door Weekend Sentiment in samenwerking met Madelieve prulliosa, is een typische pub quiz, maar dan met vaak niet al te serieuze vragen en bovendien over onderwerpen die onder het kopje 'sentiment' vallen. Nieuw dit keer is dat de tijdsperiode waarover vragen gaan wordt uitgebreid van de jaren 60 tot en met het begin van de jaren 00.
 

Op zaterdag 28 juni wordt café Ome Toon omgedoopt tot quizzaal. Daar zal namelijk de derde editie van de Kwis van de Nostalgie plaatsvinden. Onder het genot van een biertje, wijntje of glaasje fris, zullen weer flink wat vragen op de deelnemende teams worden afgevuurd. De hamvraag is daarbij natuurlijk weer: wie wordt Kwis van de Nostalgie kampioen van het jaar 2014. 

In de eerste editie van de kwis, destijds nog gehouden in 't Proeflokaal (voorheen thuishonk van kookclub Qlivini en Madelieve) bleek team Starship, bestaand uit Corrie en Annie Wouters uit Hilvarenbeek het sterkste team, op de voet gevolgd door team Meneer en mevrouw de Bok bestaand uit Richard en Esther Krieckaart. Team Q&Q (Toine Smolders en Jos Abrahams) eindigde daar nog op een 5e plaats, maar maakte in de tweede editie een flinke opmars, want die wisten zij te winnen.

Dit keer zal de kwis niet alleen gaan over vragen uit de jaren 80 en 90, maar over een veel bredere tijdsperiode, namelijk van de jaren 60 tot en met het begin van de jaren 00. Dit is niet zozeer gedaan om de kwis lastiger te maken, maar veel meer om een breder publiek te kunnen bedienen. Voor teams wordt het daarmee wel belangrijker een strategische samenstelling te kiezen zodat ook de kennis van het team deze hele periode omvat. Wil je een idee krijgen van het soort vragen? Wat dacht je van deze opgave (Los de rebus op. Je krijgt een zin uit de tekst van een bekende jaren 90 nederpop hit. Geef titel en artiest.) (Klik hier voor de oplossing)

Ook vragenthema's worden uitgebreid met bijvoorbeeld Sport en Politiek. 

Durf je de uitdaging aan en heb je zin in een supergezellige avond in Café Ome Toon? Formeer dan een team van maximaal 5 personen en meld je aan. Natuurlijk zijn ook fans van harte welkom om hun favoriete team aan te komen moedigen. Vind je het zelf leuk quizvragen te verzinnen, dan ben je ook van harte welkom om het quizteam te komen versterken. Neem dan contact op met Lennart de Graaf. 

We hebben 331 gasten en geen leden online