• foto head7
  • foto head12
  • foto head 13

Koken met sterren...

Geschreven door Arjan Mulders.

2014 koken met sterrenDonderdag 24 april werd er gekokkereld op hoog niveau in café 'Ome Toon'. Onder leiding  van de voormalige Michelin sterrenkok Frank Everink, culinair adviseur bij Rational Benelux, werd in de keuken van het café een demonstratie gehouden van de mogelijkheden van de nieuwe combisteamer ook wel stoomoven genoemd.

Hierbij waren de drie kookclubs die ons dorpje telt vertegenwoordigd, te weten kookclub Qlivini, het Kookpunt en enkele mensen uit Biest-Houtakker die koken voor de mensen van de stg. Prisma die in Hilvarenbeek een vestiging heeft voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking of autisme.

Alleen de mannen van Qlivini hadden nog geen ervaring opgedaan met de steamer maar met een vertegenwoordiging van drie qlivini op deze avond gaat dat binnenkort wel goed komen. De chef liet de kookfanaten zien hoe eenvoudig het is om met deze steamer gerechten met groenten als asperges en broccoli, maar ook vleesgerechten klaar te maken, zowel afzonderlijk als zelfs in één keer met zes lagen tegelijk! 

Het kookpunt kreeg handige tips om de steamer te gebruiken om programma's in op te slaan en gerechten in bulk klaar te maken voor de 60 deelnemers. De qlivini zagen ook al direct mogelijkheden om hun avond nog gezelliger te maken met voorgeprogrammeerde menu's...

De stoomoven is uitgerust met sensoren en zelfs complete kookboeken aan boord, en zorgt door het nauwkeurige wisselspel van kracht, tijd, warmte, luchtvochtigheid en luchtstroming voor een perfect product met name bij grote hoeveelheden zoals die nodig zijn bij het kookpunt. Hiermee hebben we in de Biest weer een geweldig hulpmiddel in huis om mensen uit het dorp elkaar te laten ontmoeten, waarbij we dan ook de inwendige mens niet hoeven te vergeten.

We hebben 680 gasten en geen leden online