• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Biest-Houtakker Bindt!

Geschreven door Coöperatie Biest-Houtakker.

UnknownAlweer een mooie actie van het Oranje Fonds die we niet willen laten schieten: de actie NLgeeft.

Het toeval wil dat een flinke werkgroep al een tijdje bezig is met een mooi project dat als werktitel de naam "Biest-Houtakker Bindt" heeft. Dit project bestaat uit twee onderdelen. Het eerste onderdeel ligt voornamelijk bij de Samenwijs groep; met kernwaarden wordt voor ouders, leerkrachten en kinderen duidelijk wat de normen en waarden binnen de opvang en het onderwijs zijn.

Het tweede onderdeel richt zich vooral op nieuwkomers in ons dorp. Biest-Houtakker groeit, en dat is goed voor de leefbaarheid in ons dorp. Opvang, onderwijs en verenigingsleven blijven hierdoor de aanwas krijgen die ze nodig hebben. 

Maar in een dorp waar vrijwel iedereen elkaar al kent (of waar je denkt dat dit zo is) kan het best lastig zijn om aansluiting te vinden. De werkgroep is bezig om daar drempels in te verlagen. Een van de ideeën is het aanbieden van een "Goody Bag", een rijk gevulde tas met informatie over verenigingen, wandelroutes, onderwijs en andere voorzieningen. Ook tegoedbonnen van lokale ondernemers kunnen in deze tas. 

De tas, bij voorkeur ontworpen door een lokale kunstenaar, willen we via de buurtcomité's aanbieden aan nieuwe inwoners. Als start van het project zouden we het leuk vinden om elk huishouden zo'n tas aan te bieden. 

Een startbudget hebben we al, dankzij de actie "Hart voor elkaar" van Rabobank Hart van Brabant. Met de actie van het Oranje Fonds hopen we nog wat extra middelen te krijgen, zodat we kunnen starten. Er kunnen zomaar wat particulieren of instanties zijn die een schenking aan ons project gunnen. 

Meer info over de aanmelding bij NLgeeft vindt je op de speciale website.

We hebben 95 gasten en geen leden online