• foto head9
  • foto head11
  • foto head10

Nationale Voorleesdagen ook in Biest-Houtakker

Geschreven door Noor van de Pas.

voorleesdagen2014

Voorlezen is elke dag een feest! Of je nu voor het slapen gaat een mooi verhaal voorleest in bed of overdag samen een prentenboek bekijkt, er worden herinneringen voor het leven gemaakt. Het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt kinderen veel plezier. 

Daarom worden van 22 januari t/m 1 februari 2014 speciaal voor baby’s, peuters en kleuters weer de Nationale Voorleesdagen gehouden. Deze dagen hebben als doel het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen, te stimuleren.

 Jaarlijks staat het boek dat werd gekozen tot 'Prentenboek van het jaar' centraal. Dit jaar is dat het boek “KRRRR…OKODIL” van Catherine Rayner.

 Het is heel rustig op de oevers van de rivier. Iedereen geniet van de zon. Totdat … O-oh!

Daar komt … KRRRR… OKODIL! Hij spettert en spattert en de modder vliegt alle kanten op.

Omdat het ook bijna zover is dat de peuterspeelzaal verhuist naar Dorpsgebouw 't Gebint gaan de peuters op maandag 27 januari een speciale ochtend beleven op de nieuwe locatie!  Héél bijzonder, want het boek wordt dit jaar ook nog eens door een heel speciaal iemand voorgelezen! 

Vanaf 11.00 uur zijn ook de (groot)ouders van onze peuters van harte welkom en zullen de peuters hun nieuwe peuterspeelzaal laten zien.

We hebben 206 gasten en één lid online