• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Kookpunt 4 december

Geschreven door Piet Kuijpers.

kookpunt 4 dec opt 2Als je daags voor pakjesavond gast bent op het maandelijkse kookpunt, kun je zeker verwachten dat er iets van Sinterklaas in het menu is opgenomen. Daarom was er als dessert een heerlijke "Sintkwarktaart" bedacht door de samenstellers van het menu. En die viel goed in de smaak bij iedereen. Hieraan vooraf ging 'n paddestoelenbouillon en stoofkip, aardappelen, witlof-gratin, koolsalade en stoofpeertjes. Aan de opmerkingen te horen na afloop van de maaltijd, was ook dit kookpunt weer zeer geslaagd.  En omdat we deze keer maal ook een bijzondere aflevering van Kookpunt hadden, we zijn intussen 4 jaar bezig, was bij binnenkomst bij de koffie voor een extraatje gezorgd, nl. een heerlijk partje appelplaatcake volgens het recept van Ria vd Wiel.

Bij de opening van de maaltijd werd nog even aandacht besteed aan het succes dat we als Kookpunt hadden bij de actie van de Rabobank: "Hart voor elkaar". Dank zij de stemmen van de vele leden van de Rabobank kunnen we een flink bedrag tegemoet zien om onze nieuwe keuken in het nieuwe Ontmoetingscentrum het broodnodige comfort te geven. En dat alles om nog beter te kunnen zorgen voor een lekkere maaltijd voor onze senioren.

Op de avond van de ledenvergadering van de Rabobank ging het Kookpunt ook nog eens aan de haal met een extra prijs van € 1000. Als Kookpunt vinden wij dat dit bedrag ten goede moet komen aan de inrichting van ons nieuwe Ontmoetingscentrum.

Op 8 januari volgende jaar worden onze gasten weer verwacht voor de volgende maaltijd, en dat zal zeker nog wel 'n keer in De Gemeynt gebeuren. Maar we hopen dat we in februari 2014 in onze nieuwe accommodatie terecht kunnen.

De vrijwilligers van het Kookpunt wensen U allen heel fijne feestdagen en een voorspoedig 2014.

We hebben 71 gasten en één lid online