• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Jong Nederland bezoekt daklozenopvang Traverse

Geschreven door Ilse Verhees.

JongNederlandTraverse

Afgelopen juni zijn de kinderen van Jong Nederland op ‘daklozen’ kamp geweest. Drie dagen lang hebben ze geproefd aan het daklozenbestaan. De kinderen hebben daklozenkranten en zelfgemaakte spullen verkocht. De opbrengt was bestemd voor SMO Traverse. Dit is een organisatie voor dak- en thuislozen te Tilburg. Zij hebben Jong Nederland geholpen in de voorbereiding op het kamp.

Vandaag was het zo ver, enkele kinderen mochten de cheque van 150,- overhandigen aan SMO Traverse. Timo, Ravi, Igor, Kay, Niek, Ilse, Maureen, Jolien en Ilse reisden af naar de crisisopvang van Traverse in Tilburg. Ze werden ontvangen door Rob (coördinator bij Traverse) en Tamara (bewoonster bij Traverse).
Rob en Tamara hebben een rondleiding gegeven die de kinderen en leiding niet snel zullen vergeten. Tamara vertelde dat ze hier met haar gezin nu zo’n drie maanden woont. Ze heeft één slaapkamer waar ze met haar hele gezin slaapt. Eten doen ze in de huiskamer, waar ook andere gezinnen gebruik van maken. Overdag gaan de kinderen naar school en als de school uit is spelen ze in de speelkamer of buiten in de tuin. Omdat ze in dit huis met zo’n 45 mensen wonen, zijn er ook veel regeltjes waar iedereen zich aan moet houden. Zo mogen de kinderen niet spelen in de gezamenlijk ruimte en moet iedereen om 23.00 naar zijn kamer.
Na de rondleiding brak het officiële moment aan, de overhandiging van de cheque. De kinderen uit de Biest hebben de cheque overhandigd aan Timothy, het zoontje van Tamara. De komende periode gaat SMO Traverse op zoek naar een goede bestemming voor het geld.
De kinderen die bij Traverse verblijven zijn door Jong Nederland uitgenodigd een avondje ‘jeugd’ mee te draaien. Dus wie weet zit er nog een vervolg aan…

We hebben 157 gasten en geen leden online