• foto head7
  • foto head8
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head4

Terugblik op Jeugdvakantieweek 2013

Geschreven door Jacqueline Leijten.

jvw 2013 ReisomdewereldHelaas zit het er weer op, maar we kunnen met een goed gevoel terugkijken op drie mooie, gezellige dagen. De kleuters hebben “de reis om de wereld” met veel plezier voltooid.

Op maandag gingen we van start. Het bleek dat de domme professor Weetniet het wachtwoord kwijt was van zijn laptop. Oh, oh wat een probleem, want nu konden ze geen belangrijke informatie meer ophalen. Gelukkig wist professor Wijsneus raad, want hij was zo slim om in alle landen waar ze geweest waren een letter van het wachtwoord achter te laten, dus die konden ze dan wel gaan zoeken. De kinderen konden daar goed bij helpen!! Ze moesten dan wel de eerder ontvangen reisbrief inleveren en eerst even een test afleggen of ze veilig genoeg de teletijdmachine in konden, want daarmee konden ze naar alle landen toe. Na het uitvoeren van diverse professorproeven, vooral het vulkanisch effect van pepermunt in cola werd hilarisch bevonden, werden de kinderen door de professors goedgekeurd. Allen kregen een paspoort om te vertrekken en de reis begon, zo kwamen ze die dag in Italië, Schotland, Spanje en weer in Nederland terecht. Door allerlei spelletjes te doen, verdienden ze een puzzel waarmee één van de letters van het wachtwoord werd terug gevonden.

Op dinsdag reisden ze naar Taiwan, want .....

daar werd alles door de professors uitgevonden. We maakten die dag een bezoek aan de professorschool (ontdekhoek in Den Bosch) waar de kinderen de hele dag zelf allerlei proeven konden doen, foto’s ontwikkelen, zeepjes maken, koffie branden, koeien melken, bootjes laten varen, dijken bouwen en zelfs friet maken en bakken, niets was te gek en ze vonden het daar geweldig!

De woensdag begon helaas regenachtig, maar toch belandden ze deze dag met de teletijdmachine in Sprookjesland. Bij Assepoester, de Fakir, de Boze Wolf, een Geitje, Roodkapje en zelfs de Heks werden weer diverse spelletjes gedaan. Na het jaarlijks terugkerende spiesjesbuffet, waar ze werkelijk van smikkelden en smulden, werd gelukkig de laatste letter van het wachtwoord gevonden. De professors konden de laptop weer gebruiken. Na een test bleek dat de laptop het inderdaad weer deed en kwam een heuse schatkaart tevoorschijn. In de stromende regen werd naar de schat gezocht en ook die werd gelukkig gevonden !! Hierin zat voor iedereen een groepsfoto en een lekker zakje chips. Ook kregen ze van de professors hun paspoort met daarin alle bezochte landen terug. Onder het luid zingen van het Jeugd-Vakantie-Werk-lied, wat we mede door Patrick Schouten van TMS studio regelmatig ten gehore konden laten brengen, werden de drie dagen afgesloten.

We hebben 73 gasten en geen leden online