• foto head7
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head 15
  • foto head 16

De Jeugd van Tegenwoordig

Geschreven door Werkgroep 'De jeugd van tegenwoordig'. Gepost in Hobby & vrije tijd.

jeugd van tegenwoordig

De Jeugd van Tegenwoordig is een groep enthousiaste jeugd in de leeftijd van 12 tot 16 jaar die iedere twee weken leuke activiteiten organiseert in Biest-Houtakker. De Coöperatie Biest-Houtakker heeft een werkgroep opgericht onder de naam ‘De Jeugd van Tegenwoordig’. Deze werkgroep heeft als doel om jongeren, die in het 1ste tot en met 4de jaar van het voortgezet onderwijs zitten, bij elkaar te brengen en samen met hen activiteiten te ondernemen.

Hoe gaat het in zijn werk?

Eén keer in de twee weken wordt op vrijdagavond van 19.30 tot 21.30 uur een activiteit georganiseerd voor jongeren uit het 1ste tot en met het 4de jaar van het voortgezet onderwijs. Deze activiteiten worden gehouden in de Gemeynte, in café Ome Toon of op locatie. De activiteiten worden door de jongeren zelf georganiseerd waarbij er dus zelfwerkzaamheid en verantwoordelijkheid bij de jongeren zelf wordt gelegd. Vooraf wordt, na gezamenlijk overleg, bedacht welke activiteiten men wil gaan doen, wanneer men deze wil gaan doen en wie deze gaan organiseren. Hiertoe wordt in het begin van het seizoen een planning gemaakt.

Voor het organiseren van de activiteiten kunnen de jongeren natuurlijk hulp aan hun ouders vragen. Daarnaast zijn er werkgroepleden beschikbaar om de jongeren hierbij te ondersteunen. Op de vrijdagavond zijn er altijd twee leden van de werkgroep aanwezig, daarnaast zijn de ouders van de jongeren een aantal malen per jaar aan de beurt om bij zo’n avond aanwezig te zijn ter extra ondersteuning.
De jeugd organiseerde o.a. een tafelvoetbaltoernooi, een casinoavond, spooktochten, een avondje gourmetten, zwemmen, fitnessen en quizzen.

Jongeren kunnen voor ze lid worden tweemaal vrijblijvend deelnemen aan een activiteit om te ervaren of ‘De Jeugd van Tegenwoordig’ iets voor hen is.

Aanmelden kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

De werkgroep bestaat uit:
Jolande van Oort
Gitte van Oort
Vera de Graaf
Janine van Kalmthout
Ilse Verhees