• foto head7
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head 15
  • foto head 16

Wat heeft een klein dorp als Biest-Houtakker te bieden?

Geschreven door Lennart de Graaf. Gepost in Toerisme.

brugbiest01Op zich is Biest-Houtakker zelf al een bezoekje waard. Het kleine dorp met het centrum met de kerk, de pastorie en het schoolhuis stralen die echte typisch Brabantse gemoedelijkheid uit. En dat is niet zomaar, want ook al zou je dat op het eerste gezicht niet zeggen, Biest-Houtakker is een plaats waar iedereen iets van zijn/haar gading kan vinden.

 

Gastronomisch genieten kan bij restaurant-pannenkoekenhuis De Eksterhoeve, bij wokrestaurant Wokgarden of op het terras met uitkijk op de speeltuin bij uitspanning de Gulle Brabander. Een mooi en gezellig dorpscafé met terras vind je in het centrum, café Ome Toon in het dorpshuis 't Gebint waarin zich ook de school bevindt. Direct langs het fietspad kan je bij goed weer ook neerstrijken op het terras van de Landerijen

bordhavenGenieten van rust kan door het maken van de Regentenwandeling of de Biestse Loop door o.a. het prachtige weidegebied de Gemeynte en langs de beemden in de Gooren. Het infopaneel van het wandelpadennetwerk vind je op het parkeerterrein bij Ome Toon. 
En recreatief een hengeltje uitwerpen kan aan het Wilhelminakanaal of, als je de vangstkansen wilt vergroten, bij forellenvisvijver de Biestse Oevers.

Wie wil overnachten kan terecht op de Landerijen recreatie, voor een blokhut of een plekje op de minicamping. 

Maar ook zoekers van avontuur, bruisend stadsleven en topattracties zitten in Biest-Houtakker goed. Biest-Houtakker wordt immers omgeven door de bruisende steden van Brabant: Tilburg (10 km), Breda (36 km), Eindhoven (30 km) en Den Bosch (30 km) liggen allemaal binnen bereik. Ook liggen topatracties als de Efteling, Safaripark Beekse Bergen en Speelland Beekse Bergen op een steenworp afstand.

Kortom ... Biest-Houtakker ... meer dan een bezoekje waard !