• foto head7
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head 15
  • foto head 16

Buurtverenigingen

Geschreven door Ed van Hees. Gepost in Dorpsinfo.

Biest-Houtakker met zijn meer dan 1.000 inwoners heeft maar liefst 9 buurtverenigingen. De meeste gezinnen zijn lid van hun buurtclub. Het is gebruikelijk dat nieuwe inwoners worden welkom geheten door de buurtvereniging. Wilt u contact opnemen met een buurtvereniging, zoek dan de contactpersoon in de onderstaande lijst.

Vurhaai

De Vurhaai bestrijkt het gebied Hakvoortseweg, Biestsedijk en de Biestsestraat van de Biestsedijk tot het Spruitenstroompje.
Contactpersoon: Ruud van de Pas, Hakvoortseweg 28 (email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Houtakker

De buurtvereniging Houtakker beslaat de Biestsestraat van het spruitenstroompje tot en met Biestsestraat 39 en 28 en de Beverstraat.
Contactpersoon: Arie Liebregts, Beverstraat 2A (tel. 013-505 38 84 - email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Vossenhol 

Dit beslaat de hele straat het Vossenhol. 
Contactpersoon: Marie-Louise de Brouwer, Vossenhol 25 (email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

D'n Ekker 

Dit beslaat het nieuwere deel van de wijk Beverakkers, vanaf de Beverstraat tot en met de Antoniusstraat. 
Contactpersoon: Perry van Gestel (tel. 06 - 51 10 21 48)

De Beverakkers 

Dit is het oudere, noordelijke deel van de wijk Beverakkers.
Deze buurtvereniging is momenteel 'slapend'.

Dèèkend

Het Dèèkend beslaat de Biestsestraat vanaf de huisnummers 30/41 tot 72/77, de Akkerstraat en de Kanaaldijk 1, 1a en 1N.
Contactpersoon:  Marian van Lieshout, Biestsestraat 63 (email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Vurbiest 

Dit is het tweede deel van de lange Biestsestraat vanaf de huisnumers 74/79 tot en met nummer 100, plus de huizen op de hoek van de Klein Westerwijksestraat (tot en met de nummers 14/19).
Contactpersoon: Jeanne Vingerhoets, Biestsestraat 88 (tel. 06 - 40 33 06 04)

Biestend

Dit is het laatste stuk Biestsestraat vanaf huisnummer 102 tot het einde.
Contactpersoon: Jack-Martijn Willems, Biestsestraat 114 (tel. 013-505 08 91, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)

Westrik 

Tenslotte is er ook op de Westrik een buurtvereniging. Die beslaat de Klein Westerwijksestraat tot aan Restaurant de Ekster. Deze is momenteel 'slapend'.