Skip to main content
Geslaagde Zêveraovonden laten publiek lachen
Geschreven door: Koen van Lith

Geslaagde Zêveraovonden laten publiek lachen


Afgelopen weekend vonden in residentie Café Ome Toon de Zêveraovonden plaats. In totaal klommen 4 zeveraars in de ton, waaronder 2 debutanten. Hein (Harry Wilborts), Net Raak (Anneke Timmermans), Juf Hettie (Esther Huijben) en Tjeuke (Jos van Gestel) wisten de lachers op hun hand te krijgen en zorgen zo voor een fantastische avond.

Afgelopen weekend vonden bij Ome Toon in Biest-Houtakker weer de jaarlijkse tonpraat-avonden plaats, beter bekend als de Zêveravonden.

Onder toeziend oog van Prins Tim en Adjudant Barry begon de avond met een kort optreden van jeugdtonprater Thijn van Dijk die als Mark de Brouwer zijn nieuwe biertje wilde presenteren en overhandigen aan Burgemeester Evert Weys, namelijk het Evert Weyzen bier.

 

Daarna was het de beurt aan de eerste zêveraar, en zeker niet de minste! Oud ‘Aawmeut van Beek’ Harrie Wilborts trok na jaren niet meer in de ton te hebben gestaan zijn welbekende rose blouse voorzien van de letters HEIN weer eens aan.

Op zijn typische manier nam Hein het publiek helemaal mee en dat zorgde voor hilarische momenten in de zaal. Wanneer de clou per ongeluk al was verklapt begon Harrie de grap gewoon nog een keer opnieuw… ‘wacht even, deze doe ik even opnieuw, want dit is echt een goeie grap’. Broer Jos had aan Harrie gevraagd of hij ook iets leuks over hèm kon vertellen tijdens deze avond, maar dat viel nog niet zo mee, ‘broer Jos heeft namelijk geen humor!’ Zo vertelde Hein ook dat hij vroeger als achtergrondzanger in een bandje zat bij Net en Theo de Graaf, en dat ze speelde voor uitverkochte dorpshuizen. Hein was er van overtuigd dat Net en Theo nu van boven met hem meekijken. Harrie kan terugkijken op een geweldige comeback in de Biestse ton en heeft het publiek echt weer ouderwets laten genieten.

 

Als tweede deelnemer en eerste debutante kwam Anneke Timmermans op de muziek van Eye Of The Tiger richting het podium. Als Net Raak van boksschool Nie Mis Tand Uit Oe Bakkes probeerde ze zich eerst aan het publiek voor te stellen, maar ze was vergeten dat ze haar bitje nog in had. Ze vertelde hoe ze op het ideeën was gekomen om een eigen boksschool te beginnen, onder meer omdat het haar niet zo’n goed idee leek om haar lichaam in een turnpakje te hijsen. Maar tennissen had ze ook eens geprobeerd maar da was uitgelopen op ene grote vechtpartij, daar spelen ze wel zooo vals, ze maken 1 punt en het is meteen 15-0!! Serveren ze verkeerd mag het nog een keer! Toen was ze zo kwaad geworden dat ze de tegenstander meteen KO sloeg! En vandaar dat ze bokser is Geworden!

 

 

Na de pauze werd het publiek volgens traditie getrakteerd op een optreden van Zuuk Ut Maar Uit. Met een medley van maar liefst 13 minuten hebben ze alle oude  bekende nummers weer eens ten gehore kunnen brengen. En met succes kunnen we wel zeggen, het publiek ging helemaal los!

 

Na de pauze was het tijd voor de tweede debutante van de avond, namelijk Juf Hettie, die een avond had belegd met als onderwerp ‘Ouderparticipatie’ ivm met het enorme lerarentekort. Vóór haar opkomst rommelde het wat achter het gordijn waar ze het “nogal gezellig” had met conciërge Jack. Dit zorgde voor een ongemakkelijk moment toen ze zag dat de “ouders” al aanwezig waren in de zaal, deze ongemakkelijkheid werd nog extra versterkt toen Jack na enkele minuten achter het gordijn vandaan kwam en via het podium de zaal in liep. En ze zocht ook nog iemand voor de les van lentekriebels aangezien dat het ook over voorbehoedsmiddelen ging, waren ouders met meer dan 3 kinderen waren niet geschikt.

 

 

De avond werd afgesloten door Jos Van Gestel die als verzorger van de Leyhoeve vertelde wt zich daar allemaal afspeelt. Zo vertelde hij ook over de spelletjes die daar gespeeld worden zoals kaarten en Pim Pam Pet, maar nu hadden ze ook iets nieuws namelijk ‘Hit Hit Hit, waar is mijn gebit’. De bewoners zitten dan aan een ronde tafel met in het midden een glazen bak waar met Kerst de bowl in wordt opgediend. Alle bewoners gooien hun boven- en ondergebit in de glazen bak, met de soep en de aardappelen er nog aan. Dan roert de verpleegster een keer goed door deze bak. Wie dan als eerste zijn eigen ‘eethoek’ weer compleet heeft is de winnaar. En vroeg aan tinus hoe het met zijn prostaat was. “Heeel goed Tjeuke zeet tie” ik hoef er maar aan te draaien en word alweer warmer!

 

Deze avonden werden op een voortreffelijke manier gepresenteerd door Mirjam van de Wiel, die zonder enige podiumervaring deze taak bijzonder goed heeft vervuld! Wat een natuurtalent, het is net Linda de Mol 2.0!

 

Al met al kunnen ze in de Biest terugkijken op een geweldig weekend waar de lach en positiviteit voorop heeft gestaan!

 

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?