Skip to main content
Jong Nederland kookt met Qlivini
Geschreven door: Lennart de Graaf

Jong Nederland kookt met Qlivini


   

De oudste groep kinderen van Jong Nederland heeft op vrijdag 13 maart gekookt en gegeten samen met kookclub Qlivini. Op het menu stonden een aantal recepten die de kinderen zelf gemaakt hebben.

 

Het eerste gerecht dat gemaakt werd door de jongste jongens van de club was een echte mexicaanse enchilada. Dit is een lekkere wrap met gehakt, paprika, mais met een pittige tomatensaus en kaas uit de oven. Het gerecht werd nog lekkerder gemaakt door de heren door het te garneren met een toefje sour cream en wat peterselie.

Als hoofdgerecht werden twee pasta’s geserveerd. Niet alleen de sauzen, maar ook de pasta werden op ambachtelijke wijze gemaakt. De oudste jongens van de club moesten de armen uit de mouwen steken. Voor het maken van pasta moet men namelijk beschikken over flink wat spierballen, want deze moet namelijk minstens een minuut of 10 met de hand gekneed worden. Ga daar maar eens aan staan! 

De sauzen kwamen voor rekening van de dames. Als eerste maakten zij een heerlijke rode bolognese saus op basis van gehakt, tomaten, wortel, bleekselderij, peterselie en rode wijn. Gelukkig wordt de saus zo lang gekookt dat de alcohol van de wijn volledig uit de saus gekookt is. De tweede saus was een romige carbonarasaus op basis van eieren, spek en slagroom.

Het toetje werd tot slot gemaakt door de resterende heren. Zij maakten een lekkere carrotcake muffin. Het is wonderbaarlijk hoe een cakeje waar een hele bos wortelen in gaat toch zo superlekker kan zijn. Dat moet vast te maken hebben met dat lekkere glazuur van mon chou en vanille.

Al met al een gezellige culinaire avond met veel kookplezier. Benieuwd naar de recepten, kijk dan in het menu “Vereniginen & Stichtingen” bij “Kookgilde Qlivini” en kies “Recepten”. U vindt daar naast andere menu’s ook het menu dat Jong Nederland heeft gekookt.

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?