• foto head7
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head 15
  • foto head 16

Mogelijk crossverbod op hoge kanaaldijk

Geschreven door Lennart de Graaf.

 

   Op veel plaatsen is het een steeds groter wordend probleem, crossers op off-the-road voertuigen die in plaats van te rijden op de officiële terreinen uitwijken naar de vrije natuur. Sinds zeven jaar wordt zo ook op de hoge kanaaldijk tussen de bruggen Holenakker en Biest-Houtakker door motoren, trikes en quads gecrosst. Dit crossen leidt tot problemen. Naast de geluidsoverlast voor omwonenden, wordt ook flink wat schade aangebracht aan de natuur, en in dit geval ook aan de dijk. 

Afgelopen week hebben afgevaardigden van de gemeente Hilvarenbeek en Rijkswaterstaat de hoge kanaaldijk geïnspecteerd. De conclusie van het bezoek was, dat inderdaad op korte termijn actie moet worden ondernomen om verdere schade te beperken. Op dit moment wordt de mogelijkheid onderzocht om een crossverbod in te stellen op de dijken.

Qua handhaving wordt gepoogd de politie vaker te laten surveilleren op deze plaats. Tevens wordt de Biestse bevolking gevraagd melding te maken van het crossen als hier sprake van is. Melding kan bij de plaatselijke politie via het telefoonnummer 0900-8844.  

We hebben 1226 gasten en geen leden online