• foto head7
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head 15
  • foto head 16

Biest krijgt misschien nieuw zomer-evenement

Geschreven door Lennart de Graaf.

 

steppenwolf2 Met het verdwijnen van het Volksfeest is Biest-Houtakker een leuk zomer-evenement kwijtgeraakt. Dat is erg jammer voor de Biestse bevolking. Zeker de vrijdagavond was een gezellige avond voor de Biestse gemeenschap, waar flink kon worden gefeest. Er is nu echter zicht op een nieuw evenement dat deze functie zou kunnen vervullen: "Wie-Kent Sentiment".

 

Op het vrijwilligersfeest van Wel Gement Facilitair, dat afgelopen vrijdag werd gehouden, werd bekend gemaakt dat er plannen zijn een nieuw evenement op te gaan zetten. Initiatiefnemers zijn Lennart de Graaf, Hans Hesselmans en Bart van Kollenburg. Het project heeft als werktitel 'Wie-Kent Sentiment' en heeft daarmee ook als thema Sentiment / Nostalgie. barrakspel

 

Het evenement is primair bedoeld voor de Biestse bevolking en zal in eerste instantie kleinschalig worden opgezet (voor maximaal 150 bezoekers). Het is de bedoeling dat een nostaligische snoepkraam en een aantal nostalgische spelkramen worden ingericht. Daarbij heeft het vroegere  'barrak-concours', dat georganiseerd werd door Jong Nederland, model gestaan voor de kramen. Daarnaast is het voor de vrijdagavond de bedoeling dat een nostalgische muziekfilm wordt vertoond op groot scherm. Op zaterdagavond wordt de Nostalgische Plaotjesaovond georganiseerd, waarbij muziek alleen vanaf vinyl wordt gedraaid. De bezoeker is daarbij DJ, want het is de bedoeling dat ieder zijn favoriete LP / Single meebrengt en deze ten gehore brengt.

 

Volgens de initiatiefnemers is "alles nog erg pril" en is er nog veel ruimte voor goede ideeen voor het programma. Wel is duidelijk dat het evenement zal gaan plaatsvinden op het kerkplein van Biest-Houtakker in een van de weekenden aan het eind van augustus of begin september.

  

De organisatie is in ieder geval nog op zoek naar sponsoren en vrijwilligers. Beide kunnen zich melden door telefonisch contact op te nemen met een van de initiatiefnemers of door een mail te sturen naar Lennart: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Bart: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

soundofmusic

 

 

We hebben 1198 gasten en geen leden online