• foto head7
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head 15
  • foto head 16

Praktische info Karnaval Festival

Geschreven door Redactie ism organisatie Karnaval Festival.

Op 18 en 19 februari vindt in Moergestel Karnaval Festival 2023 plaats. Ditmaal wordt het georganiseerd aan de Pijnendijk in Moergestel. Karnaval Festival opent zaterdag 18 februari om 12:00u en gaat door tot 23:00u. Op zondag 19 februari zijn de openingstijden van 13:00u tot 22:00u. Gezien deze nieuwe locatie kan het zijn dat dit voor sommige van onze inwoners impact heeft op de ontsluitingswegen van Biest-Houtakker. Er worden namelijk een aantal wegen afgesloten voor verkeerstechnische redenen, de veiligheid en om overlast te voorkomen. Hieronder lees je meer over de verkeersmaatregelen die getroffen worden om alles in goede banen te leiden. 

karnavalfestivalfoto


Festivalbezoekers parkeren op een weiland aan de Molenakkerstraat, deze worden vanaf de N269 via de Akkerstraat naar Moergestel geleid. Om het verkeer zoveel mogelijk in goede banen te leiden, staat er een professionele verkeersregelaar op de kruising van de Akkerstraat met de Biestsestraat. Hiernaast is vanaf deze kruising de Biestsestraat richting Moergestel afgesloten. Alleen voor buurtbewoners is deze straat toegankelijk. Let op, vanaf de brug aan de Biestsestraat is een doorrijdkaart nodig om naar Moergestel te rijden. De organisatie heeft inmiddels al doorrijdkaarten verspreid aan de bewoners van dit afgesloten deel. Daarnaast geldt er een parkeerverbod en wegsleepregeling voor de Biestsestraat, vanaf de kruising tussen de Akkerstraat en Biestsestraat richting Moergestel. 

Overig verkeer vanuit Moergestel richting Biest-Houtakker en andersom wordt omgeleid via de A58. Hiernaast blijft de Broekzijde en Heizenschedijk toegankelijk voor openbaar verkeer maar geldt er ook een parkeerverbod en wegsleepregeling. 

Ondanks de verkeersmaatregelen zal het tijdens de instroom en uitstroom direct na het evenement tijdelijk druk zijn op de Akkerstraat. De organisatie verwacht de meeste drukte op zaterdag tussen 13:00u en 15:00u en tussen 23:00u en 00:30u. Op zondag wordt drukte verwacht tussen 14:00u en 16:00u en tussen 22:00u en 23:30u. U kunt op dat moment verkeershinder ervaren. Het is aanbevolen om deze straat tijdens deze periode te vermijden als u snel op uw bestemming moet zijn. Het is daarom aanbevolen om eerder of later te rijden. Wij hopen dat u hiervoor begrip heeft.

Tijdens het evenement heeft de organisatie een speciale informatielijn voor buurtbewoners. Via deze weg kunnen omwonenden bij hen terecht met vragen, klachten, verzoeken en mededelingen. Deze informatielijn wordt alleen tijdens het evenement continu bemand door iemand die in contact staat met de organisatie, beveiligings- en verkeerscoördinator en die bewoners zo goed mogelijk te woord staat en helpt. Het nummer van deze informatielijn is: 013-203 2131. Voor eerdere tips, vragen of opmerkingen kunt u contact opnemen via onderstaand e-mailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

We hebben 90 gasten en geen leden online