Skip to main content
Lezing door oud-Biestenaar Ad Vingerhoets
Geschreven door: Werkgroep Zorg & Welzijn

Lezing door oud-Biestenaar Ad Vingerhoets


Op dinsdag 6 december geeft oud-Biestenaar Ad Vingerhoets om 20.00 uur een lezing in café Ome Toon over de wondere wereld van de traan. 

Ad Vingerhoets is emeritus hoogleraar Emoties en Welbevinden van Tilburg University. Zijn expertise ligt op het gebied van stress en emoties, en kwaliteit van leven. Zijn onderzoek naar vrijetijdsziekte, heimwee en nostalgie, maar vooral huilen trok veel (inter)nationale mediabelangstelling.

In deze lezing staat het huilen van volwassenen centraal en hoe het zich ontwikkelt met het ouder worden. Ingegaan wordt op vragen als: huilen alleen mensen met tranen? En zo ja, waarom is dat? Waar komen die tranen vandaan? Wat zegt dat over de aard van de mens? Wat gebeurt er precies als we gaan huilen? Wat maakt ons aan het huilen, hoe laat huilen we, met wie? En wat zijn de gevolgen van huilen? Voor de huiler zelf: lucht het op? Is het gezond? En wat doet het met anderen? Hoe beïnvloedt het het gedrag van anderen en hoe zij over de huilende persoon denken? Wat is wetenschappelijk bewezen en wat kan worden afgedaan als misverstand of verzinsel?

Emoties blijken van essentieel belang om goed te functioneren. Of het nu gaat om overleving (angst en walging) of om sociaal en moreel functioneren (schuld, schaamte, spijt, dankbaarheid, ontroering, etc.), zonder onze emoties zouden wij nooit ons huidige niveau van beschaving bereikt hebben.  

De Werkgroep Zorg & Welzijn van Coöperatie Biest-Houtakker nodigt iedereen van harte uit om naar de lezing te komen. De toegang is gratis, je bent welkom vanaf 19.30 uur, de lezing begint om 20.00 uur.

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?