• foto head7
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head 15
  • foto head 16

't Spookt in de Biest

Geschreven door Lennart de Graaf.

Gisteravond leek Biest-Houtakker tussen 18.30 en 20.30 even te veranderen in een heuse (letterlijke) 'spookstad'. Zo'n 50 kinderen uit groep 1 tm 5 liepen, verkleed als monster, vampier of heks door het dorp om te gaan 'trick or treaten' tijdens de eerste editie van de Biestse Trick or Treat tour. Vanaf het startpunt op het Eekhofplein wandelden de kinderen naar 8 verschillende locaties om daar een spookachtig spelletje te spelen met sprekende namen als 'spinnetje prik' , 'mummie rollen' en 'beestjes in het brein'.  Ook de Biestse kerk was één van de stops voor de kinderen. Deze bleek speciaal voor halloween niet alleen bewoond door de kerkuil en vleermuis, maar ook nog door de lichtheks en haar vriendelijke spookjes. Al met al een spannende, maar vooral gezellige tocht voor de kids. 

Halloween22 1

Eerder dit jaar polste stichting Wel Gement of er animo was voor een tocht door Biest-Houtakker en dat bleek het geval. Met name Halloween vieren voor de allerkleinsten is vaak een probleem omdat de tochen vaak veel te eng zijn. De tocht ín Biest-Houtakker werd georganiseerd door de werkgroep Heks- en Monsterfestiviteiten, bestaand uit Elise van Dingenen, Joyce Elbers, Jessica Blanco en Lennart de Graaf. De missie was een tocht organiseren die enerzijds niet te spannend was voor de allerkleinsten, maar anderzijds die ook meer gefocust is op het gezellig samenzijn tijdens Halloween (en dus niet alleen maar op het snel ophalen van snoep aan de deuren). Alhoewel het 'griezeligheidsgehalte' laag was, bleek het voor een enkeling toch nog best spannend te zijn af en toe. Maar de lekkere traktaties en het gezellige samenzijn maakte dat bij iedereen al weer snel goed.  

halloween22 2Een van de stops, de Biestse kerk, werd voor de gelegenheid omgetoverd tot spannend verlichte locatie met heuse 'spookprojecties'. Ook hier mochten de kinderen onder begeleiding van Koster Rudolphius (Ruud Janssen) en de Lichtjesheks (Janneke de Beer) een opdracht uitvoeren om een traktatie en een optreden van de skelettenband te verdienen. 

Aan het eind van de avond was er zoveel enthousiasme dat de organisatie heeft besloten volgend jaar wederom een spooktocht te organiseren. Dit keer zelfs niet alleen voor de allerkleinsten, maar daarnaast ook een wat spannendere tocht voor de kinderen uit de bovenbouw. Wie ook trick or treaters aan de deur wil ontvangen, mag zich al melden bij één van de werkgroepleden. 

We hebben 109 gasten en geen leden online