• foto head7
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head 15
  • foto head 16

Wandelen en smullen bij de High tea

Geschreven door Lennart de Graaf.

Het weer was heerlijk en de hapjes en de thee ook! Vanochtend vertrokken 40 deelnemers aan een korte wandeling met onderweg 4 'theestops' waar een heerlijke thee en zoete en hartige hapjes werden geserveerd. De Van Bank naar Bank High Tea is één van de activiteiten georganiseerd door stichting Wel Gement in het kader van de opening van het nieuwe bezoekerscentrum BuitenGewoon in de hal van Café Ome Toon. 

vbnvhightea

Dat wandelen op deze manier voor iedereen leuk wordt, was al snel duidelijk voor de 40 deelnemers. Genieten van lekker weer, wandelen door de mooie natuur en elke kilometer ff uitblazen en genieten van een heerlijk kopje thee met zoete en hartige hapjes (gebakken door hobbybakkers Elise van Dingenen, Rina van den Heuvel en Lennart de Graaf). Genieten voor jong, maar zeker ook voor oud, want zelfs als je niet goed ter been was, kon worden meegedaan. Bijvoorbeeld door letterlijk van bank naar bank te wandelen (maar liefst 11 rustbanken op het traject) of zelfs op de duofiets. 

Samen smullen blijkt een goed recept om er dus op uit te trekken, te genieten van de natuur en vooral ook leuke en nieuwe ontmoetingen te hebben met dorpsgenoten. En dat laatste is één van de belangrijkste doelen van de activiteiten die worden georganiseerd. Want ontmoetingen zorgen voor een hechtere gemeenschap en waar naar elkaar wordt omgekeken. 

Wie de High tea heeft gemist hoeft echter niet lang te wachten op een herkansing, want volgende week zondagochtend 4 September wordt tussen 11 en 12.30 uur de Wentelteefjes Geocache georganiseerd. In deze speurtocht kan je op basis van een landkaart (zowel op papier als op de mobiel beschikbaar) op zoek naar ingredienten voor de aansluitende gratis lunch bij Café Ome Toon: Wentelteefjes . Dat wordt dus speuren naar brood, melk, eieren, kaneel, vanillesuiker en lekkers voor op de wentelteefjes!

 De Wentelteefjes Geocache is geschikt voor het hele gezin. Deelname is gratis en zo ook de aansluitende lunch met wentelteefjes (een vrije bijdrage mag in het spaarvarken), maar wel vraagt stichting Wel Gement om je aan te melden op https://bit.ly/BCBuitengewoon zodat er zeker genoeg wentelteefjes voor jullie klaar liggen. 

Aan wie niet van speurtochten houdt, maar op zoek is naar een echte sportieve inspannende activiteit, is ook gedacht. Tussen 9 en 10 uur wordt namelijk ook gestart met de 50km lange MTB route voor gevorderde MTBers, waarbij voorrijders van MTB club de Biest Bulls als 'voorrijder' zullen fungeren. Aanmelden voor de MTB route kan ook via bovenstaande link.  

We hebben 206 gasten en geen leden online