• foto head7
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head 15
  • foto head 16

Er kan weer geprikt worden

Geschreven door Lennart de Graaf.

Er kan vanaf vanmiddag weer 'geprikt' worden bij Café Ome Toon. Een tijd geleden was de oude prikwand in verband met de nieuwe wandprint (De landkaart van Biest-houtakker ontworpen door Suzanne Wijten) voor het bezoekerscentrum verwijderd. Maar er bleek toch behoefte om nog postertjes en berichtjes te plakken. Vandaar dat vrijwilligers Kees van den Heuvel, Marian van den Heuvel en Mart van Vught vanochtend druk bezig waren met het aanbrengen van een mooie kurkwand in het halletje van Ome Toon. Binnenkort wordt ook met hulp van Rinus van de Sande een mooie folder en opslagkast gerealiseerd zodat ook bijvoorbeeld de Hilverbode, Uitstraling en niet te vergeten de rollen plastic afvalzakken weer een goed plekje krijgen. 

WhatsApp_Image_2022-08-06_at_10.00.11_AM.jpeg

Na het verwijderen van de prikwand, was de gedachte dat aankondigingen voortaan via de grote Ziezuil nabij het kerkplein gedaan konden worden. Toch bleek er in de praktijk behoefte aan prikken bij Ome Toon. Postertjes belandden daarom al snel op de ramen van het Café. Niet alleen niet fraai, maar ook nog eens gedoe als de plakband er weer af moet. Bovendien was er geen plek meer voor het hangen voor de kleinere mededelingen (denk aan aangeboden diensten zoals een babysitter of hulp in de huishouding). Het ontbreken van de prikwand kwam ook ter sprake op de jaarvergadering van de dorpscooperatie. Als 'veroorzaker' gaf stichting Wel Gement aan dit te gaan oplossen en dat is nu dus gebeurd. 

Bladen, folders en PMD zakken krijgen ook een plekje
Ook voor bladen zoals de HIlverbode en uitstraling en de PMD zakken hadden voorheen niet echt een plekje in het halletje. Meestal werden ze ergens neergelegd op een tafel of bankje maar echt een mooi plekje was er niet. Maar ook dat wordt binnenkort opgelost. Timmerman Rinus van de Sande is namelijk bezig met de bouw van een opberg  en folderkast in dezelfde stijl als de kast van het bezoekerscentrum. Daar kunnen de weekbladen en PMD zakken voortaan praktisch en netjes worden opgeborgen.  

We hebben 186 gasten en geen leden online