• foto head7
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head 15
  • foto head 16

Biests Biercollectief gaat voor 3e seizoen

Geschreven door Lennart de Graaf.

Vandaag ontvingen alle leden van het Biests Bier Collectief een nieuwsbrief waarin het 3e bierseizoen werd aangekondigd. Geen seizoen vol met nieuwe bieren, maar juist een seizoen om samen van bier te genieten. Het seizoen wordt afgetrapt in september met het evenement Lokaal Speciaal, waar de collectiefleden worden uitgedaagd hun biervrienden in den lande naar Biest-Houtakker te krijgen met hun lekkerste lokale bieren. Maar ook zal het collectief acte de presence geven op het pROOSt festival in Hilvarenbeek, staat een bezoek aan de brouwerij van La Trappe op het programma en  wordt er gewerkt aan een biervariant van een soort Biests 'hap stap' festival.

BBClogo 

In de voorgaande seizoenen lag de focus vooral op het brouwen van nieuwe bieren. Zo zagen Witten Huib, Toon IX, Sus en Drika het licht en werd van Sus zelfs een houtgelagerde variant gemaakt. In totaal werd zo'n 2500 liter bier gebrouwen, met als doel om de Biestenaren altijd ten minste van 3 verschillende Biestse bieren te voorzien. Op dit moment is de voorraad Sus al helemaal op (deze was ook in beperkte oplage gebrouwen), maar de andere drie bieren zijn nog op voorraad. Fijn, want daarmee kan bijvoorbeeld een cadeauverpakking van 3 Biestse biertjes gevuld worden om te dienen als lokaal en orgineel cadeau. 

Focus op samen genieten van bier
De focus van het 3e seizoen verschuift echter. De voorraad bier is nu opgebouwd en er wordt pas weer gebrouwen zodra het eind van de voorraad van één van de drie bieren in zicht is. Dat is vooral vanuit een praktische overweging:een batch bier brouwen vergt allereerst een fikse investering, maar daarnaast ook een plaats om de bieren op te slaan. Toch verwacht de werkgroep van het Biests Bier Collectief dat er in het komende seizoen gebrouwen gaat worden en het bier is al bekend: de brouw van de 'damesbrouwgroep' bestaande uit Mariska Intven, Loes Vromans, Carla Sinot, José van Breda en Nanda Schoenmakers. (de naam van het bier is nog niet bekend, maar zal in lijn zijn met de andere bieren). 

Toch hoeven de collectiefleden zich niet te vervelen in dit seizoen, want er staat een scala van activiteiten op de planning. Zo wordt het seizoen op 9 September afgetrapt in dorpscafé De Gulle Brabander met het event Lokaal Speciaal. Collectiefleden en hun introducé's zullen daar gaan genieten van een heel divers palet van regionale biertjes meegebracht door die introducé's. Zij ontvangen op hun beurt als dank natuurlijk een mooi Biests bierpakket terug zodat hun thuisfront ook de Biestse brouwsels kan proeven. 

Verder staat het collectief ook op Bierfestival pROOSt in Hivarenbeek en staat een bezoek aan de brouwerij van La Trappe op het programma. Voor het voorjaar wordt zelfs gewerkt aan een heuse variant van een soort hap/stap festivalletje waarbij de bieste bieren worden gematcht met kleine uit de hand te eten gerechten op verschillende locaties in het dorp. 

Leden zijn welkom
Wie nog geen lid is van het collectief kan zich melden bij een van de werkgroepleden: Mariska Intven, Ruud Jansen, Gerard Brekelmans of Lennart de Graaf. Het seizoenslidmaatschap bedraagt €30,- en geeft dus toegang tot de verschillende evenementen en activiteiten en garandeert een lid van een exclusief bierpakket van de  'vrouwenbrouw'. 

We hebben 139 gasten en geen leden online