• foto head7
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head 15
  • foto head 16

kunstenaar zoekt naar Essentie Biest

Geschreven door Lennart de Graaf.

A.s. donderdag staat beeldend kunstenaar Ellen Brouwers paraat op het grasveld aan de Eekhof om inspiratie op te doen voor het te realiseren kunstwerk in de wijk. Brouwers doet dat door in gesprek te gaan met Biestenaren en te ontdekken wat voor hen typisch is aan Biest-Houtakker en wat een typische plaats (van vroeger) is waar men aan wil blijven herinnerd. Biestenaren die dat leuk vinden, zijn van harte welkom om met de kunstenaar in gesprek te gaan tussen 18 en 20 uur. 

ellenbrouwers min

De beeldend kunstenaar maakt het kunstwerk in het kader van de afronding van het project Beverakkers in opdracht van projectontwikkelaar Van der Weegen en Woningcooperatie Leijstromen. Om meer te leren en weten van Biest-Houtakker heeft Ellen de hulp van stichting Wel Gement ingeroepen. Zij vormen de schakel naar de Biestse bevolking die voor Ellen een belangrijke bron van inspiratie zal zijn. 

Ellen Brouwers woont en werkt in Oisterwijk. In de laatste jaren heeft ze zich gespecialiseerd in zeefdruk op glaswerk en heeft daarin een unieke stijl ontwikkeld. Mooie voorbeelden van deze techniek gemaakt door Ellen zijn o.a. te vinden in haar projectportfolio

Om inspiratie op te doen voor het (glas)kunstwerk in Biest-Houtakker wil de kunstenaar graag in gesprek komen met 'echte Biestenaren'. Daarom is Ellen a.s. donderdag aanwezig op het plein aan de Eekhof en vraagt ze Biestenaren met haar te komen praten.  Daarbij heeft de kunsenaar 3 concrete vragen:

  • Aan welke locatie zou je  graag herinnerd willen worden?
  • Wat is typisch voor Biest Houtakker en herkenbaar ( denk in de Parijs aan de Eiffeltoren)
  • Breng een voorwerp/ dierbare herinnering mee.

Wilt u Ellen ontmoeten of haar vertellen wat u nu typisch Biests vindt? Dan bent u a.s. donderdag van harte welkom tussen 18 en 20 uur aan het plein aan de Eekhof. 

We hebben 100 gasten en geen leden online