• foto head7
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head 15
  • foto head 16

Biercollectief op naar 3e seizoen

Geschreven door Lennart de Graaf.

BBClogoNa 2 seizoenen waarin 4 Biestse Bieren werden gereleased, was het (mede door corona) een tijdje rustig rond het Biests Bier Collectief. Maar gelukkig komt daar binnenkort weer verandering in, want de werkgroep van het collectief trof elkaar onlangs op het terras van de Gulle Brabander om de plannen voor een 3e seizoen te bespreken. Uiteraard wordt er gekeken of een nieuw bier ontwikkeld kan worden, hoe de huidige 4 bieren wat meer bekendheid krijgen, maar vooral ook hoe er activiteiten kunnen worden georganiseerd voor de collectiefleden om weer gezellig samen van allerlei speciaalbieren te kunnen gaan genieten.

 

Het wordt al weer lekker warm weer en het terras lonkt. Reden voor de werkgroep van het Biests BierCollectief om weer te gaan kijken of een 3e seizoen kan worden opgestart. De werkgroep bestaand uit leden Mariska Intven, Gerard Brekelmans en Lennart de Graaf, is sinds kort versterkt door bierliefhebber en collectieflid Ruud Jansen die het stokje overnam van John Barten.

Focus op (proef)activiteiten
Terwijl de focus in de vorige seizoenen lag op het zelf ontwikkelen van de Biestse bieren, zal dat nu meer liggen op het proeven van ook andere (lokale) bieren en het ondernemen van leuke activiteiten zoals excursies en kleinschalige evenementen. Zo staat een excursie naar de brouwerij van La Trappe bij abdij Koningshoeve op het programma. Ook staat een bierproefavond van bieren uit de regio op het programma in het Biests havencafé de Gulle Brabander. Daarbij wordt collectiefleden gevraagd hun biervrienden uit andere dorpen uit te nodigen om hun favoriete lokale bieren in te brengen zodat deze samen met de collectiefleden geproefd kunnen worden.

Promotie eigen bierenpROOST
Ook zal worden geprobeerd de Biestse bieren wat meer bekend te krijgen in de regio door de bieren te promoten op lokale Bierfestivals. Natuurlijk zijn de pijlen daarbij ook gericht op bierfestival Proost dat eind september plaatsvind in Hilvarenbeek. Maar ook zullen een aantal biergoeroe’s de Biestse bieren gaan proeven en er hun mening over geven.

3e seizoen
Huidige leden zullen binnenkort worden uitgenodigd voor de openingsactiviteit van het 3e seizoen via een nieuwe Biests Biercollectief nieuwsbrief. Tijdens deze openingsactiviteit zal toegelicht worden hoe het seizoen eruit zal zien. Bovendien is daar ook ruimte voor nieuwe ideeen en wensen van de leden.

We hebben 160 gasten en geen leden online