Skip to main content
‘Bijenboom’ herplant
Geschreven door: Stichting Wel Gement

‘Bijenboom’ herplant


Vandaag werd ‘de bijenboom’ die eerder werd geplant maar bij maaiwerkzaamheden beschadigd raakte, herplant. Brabants Landschap mederwerker Jeroen van Oosterhout en vrijwilliger Pieter van de Wouw hielpen initiatiefneemster Manou de Graaf bij het planten. Mede initiatiefneemster Yfke Krieckaart kon in verband met een thuisquarantaine, helaas niet meehelpen. 

bijenboomherplant

Actiegroep Red de Bij
Vorig jaar heeft u ze wellicht regelmatig aan de straat zien zitten. Actiegroep ‘Red de bij’ bestaade uit Yfke Krieckaart en Manou de Graaf. Middels de verkoop van potjes zelfgemaakte Biestse jam was het de dames gelukt een heuse ‘bijenboom’ bij elkaar te sparen die vorig jaar aan het zandpadgedeelte van de Beverstraat (richting stalen brug over het spruitenstroompje) werd geplant. Het idee van een bijenboom ontstond toen de dames hoorde hoe slecht het met de bijen ging. Vandaar dat een tamme kastanjeboom werd geplant, die de bijen in de lange bloeiperiode van veel voedsel voorziet. Door het verkopen van zo’n 100 potten Jam lukte het de dames om genoeg geld bijeen te sparen voor de boom, die in overleg met Brabants landschap werd geplant. 

Herplant zorgt voor blije bij
Helaas raakte de boom vorig jaar bij maaiwerkzaamheden beschadigd en overleefde het niet. Daarom werd vandaag, met hulp van Brabants landschap medewerker Jeroen van Oosterhout en Brabants landschap vrijwilliger Pieter van de Wouw een nieuwe boom geplant. Geen kastanjeboom, maar een linde. Jeroen: “Een boom die zeker net zo bijvriendelijk is, maar als voordeel heeft dat het een inheemse soort is die wat beter bestand is tegen de (naar verwachting) drogere zomers”. Jeroen ontving als dank een heerlijk potje van de zelfgemaakte Jam. Niet alleen de twee dames zijn blij met de boom, maar ook de bijen. Biest-Houtakker wordt zo weer een stukje groener en bijvriendelijker. 

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?