• foto head7
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head 15
  • foto head 16

Inclusief uitzichtsplateau bijna klaar

Geschreven door Lennart de Graaf.

Nog een week te gaan en dan wordt het eerste Biestse uitzichtsplateau geopend. Het plateau ligt aan de Kanaalsdijk ter hoogte van de plek waar de Reusel onder het Wilhelminakanaal doorstroomt. Bezoekers kijken uit over de Biestse Gemeijnt en het Diessens broek. Een speciaal stukje landschap, want de Gemeijnt heeft grote cultuurhistorische waarde, de natuur is met haar vele weidevogels en wilde orchideeen ook uniek en op het gebied van waterbeheer is het een overstromingsgebied dat zorgt dat in natte periodes Moergestel (en de A58) droge voeten houden. Te mooi om er met hoge snelheid voorbij te fietsen dus! Maar er is nog iets speciaals. Het plateau is niet alleen geschikt voor de reguliere bezoeker, maar is ook goed toegankelijk gemaakt voor anders validen. Dus wie met de rolstoel of scootmobiel wil recreeeren, heeft hier ook een mooi rustpunt om uit te kijken over de Biestse natuur en tegelijkertijd een boterhammetje te eten aan de inclusieve picknicktafel. 

uitzichtsplateauInAanleg01

Op zondag 22 Augustus a.s. om 15 uur wordt het plateau officieel in gebruik genomen. Dan zullen ook de informatieborden die het verhaal van het gebied vertellen worden onthuld. U bent als Biestenaar natuurlijk van harte welkom!

Het inclusief uitzichtsplateau is een initiatief van Stichting Wel Gement en wordt mede mogelijk gemaakt door de Gemeente Hilvarenbeek, Brabants Landschap, Waterschap De Dommel, de afdeling Biest en stichting Annetje van Puijenbroek. Het plateau is gerealiseerd met hulp en inkind sponsoring van Abrahams hoveniers, Heesters verhuur, Pijnenburg las- en constructiewerk en Houthandel van Dal.  

We hebben 193 gasten en geen leden online