• foto head7
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head 15
  • foto head 16

ZieZuil in gebruik genomen

Geschreven door Lennart de Graaf.

Vanmiddag werd in het centrum van Biest-Houtakker de Biestse ZieZuil in gebruik genomen. Een aanplakzuil in het centrum op de hoek Biestestraat en Antoniusstraat nabij de kerk. Ondanks de fikse regenbui lukte het Wethouder Ted van de Loo en vrijwilligers Rinus van de Sande (timmerman van het dak) en Jan Timmermans (zinkbedekker van het dak) de zuil te onthullen. 
rsz ziezuilcollage

Na de onthulling werden de eerste posters op de zuil geplakt door de Wethouder, kunstenaar Piet Kuijpers en werkgroeplid Behoud Bieste Taal Annie van de Wouw. De wethouder plakte een 'Het is hier echt poster' ter promotie van het toerisme in het dorp (met een schitterende foto van het veld met korenbloemen en klaprozen van fam. Ketelaars). Piet hing de eerste 'Biest Artistique' poster op, waarin kunstzinnige Biestenaren worden uitgedaagd hun werk te delen met de gemeenschap. Annie hing de eerste poster op vanuit de werkgroep Behoud Biestse Taol, dat met de poster het Biests dialect wil promoten. 

rsz ziezuilhuibWie in de buurt is van het centum, moet zeker een kijkje gaan nemen bij de zuil om onder andere  het werk 'Hoop doet leven' te bekijken en achter de betekenis van het Biestse woord 'Dokkele' te komen. 

Wie het ook aandurft om een poster op de zuil te krijgen, kan contact opnemen met de bestuursleden van Stichting Wel Gement of mag een mail sturen naar ZieZuil @ welgement.nl

 

We hebben 565 gasten en geen leden online