• foto head7
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head 15
  • foto head 16

Feestelijke herintroductie Regentje

Geschreven door Lennart de Graaf.

Ongeveer 15 jaar na de introductie van dorpslikeur Ut Biests Regentje, is het drankje in een nieuw jasje gestoken. Reden voor Stichting Wel Gement om de likeur feestelijk te 'herintroduceren'. Het nieuwe etiket is niet alleen maar een designtechnische verandering om beter te passen bij de huidige tijd. Maar achter het etiket gaat een avontuur schuil om het regentje te kunnen blijven destilleren. Het had namelijk weinig gescheeld, of Biest-Houtakker had niet meer van de dorpslikeur kunnen genieten. Gelukkig is het de stichting gelukt om dat te voorkomen en wordt de nieuwe look deze week gevierd met een aantal leuke acties.   

Artboard 12x

Ontstaan
Het dorpslikeurtje ontstond vanuit een idee van Biestenaren Mart en Annerieke van Vught en Theo en Net de Graaf. Zij wilden graag een feestlijke bijdrage leveren aan het 33 jarig jubileum van C.V. de Pinnekleuvers. Het avontuur leidde zelfs tot de oprichting van een stichting, Stichting Wel Gement, onder wiens naam het likeur ontwikkeld en aan de man gebracht zou moeten worden. Tijdens carnaval van dit jubileumjaar werd 'de geboorte van het regentje' aangekondigd en was de Biestse dorpslikeur een feit.
Het Biests Regentje is ondertussen al jarenlang een begrip in Biest-Houtakker. Natuurlijk als drankje tijdens carnaval, maar zeker niet meer alleen dan. Het drankje wordt gebruikt om te proosten op feestelijke (en soms ook droevige) momenten, het wordt door lokale ondernemers gebruikt als relatiegeschenk en wordt, naast lekker opdrinken, ook vaak gebruikt om mee te koken of te bakken. 

Bijna geen regentje meer
Even leek het er op dat het Biests Regentje zou gaan verdwijnen. Niet omdat er geen vraag meer was, maar omdat de originele destillateur kleinschalige productie van lokale likeurtjes (zoals Biests Regentje) wilde afstoten omdat dat niet meer in de kernactiviteit paste. Een lastige discussie omdat vanuit de destillateur de receptuur (die destijds samen was ontwikkeld) werd geclaimd als eigendom. Gelukkig is, na een jaar van touwtrekken en experimenteren met smaak, kleur en productieproces, een oplossing gevonden die zorgt dat het dorpslikeur in kleine oplage bij een andere distillateur kan worden gemaakt. Het enige nadeel hiervan is dat een kleine productie kostentechnisch wat ongunstiger is en de prijs van het drankje zal moeten worden verhoogd. 

Nieuwe Look
Het nieuwe regentje heeft een nieuwe look. Een wat strakker etiket dat de fles geschikter maakt als cadeau of relatiegeschenk. De inhoud van de fles blijft echter ongewijzigd lekker, want het regentje wordt nog steeds gemaakt volgens de originele receptuur van 15 jaar geleden. Ook de be-ijsde fles, die een tijdje is weggeweest, is weer terug. Nieuw, maar dus nog steeds herkenbaar. 

Acties
Om de herintroductie te vieren, zijn twee acties verzonnen die erop gericht zijn dat jij natuurlijk dat regentje zelf kunt drinken, maar waarbij je wordt uitgedaagd een ander juist het regentje te laten proeven. Binnenkort valt daarover bij elk Biests huishouden een flyer in de bus.
De nieuwe regent is vanaf zondag 28 maart verkrijgbaar. Voor meer info over de acties en verkooppunten, zie www.welgement.nl.  

We hebben 152 gasten en geen leden online