• foto head7
  • foto head12
  • foto head 13
  • foto head 15
  • foto head 16

Digitaal driekoningen zingen 2021

Geschreven door Lennart de Graaf.

Op woensdagmiddag 6 januari a.s. organiseert de werkgroep driekoningen zingen weer het jaarlijkse zingen aan de voordeur. Natuurlijk is dat deze editie anders dan anders, want langs de deuren is gezien de strenge lockdown op dit moment niet mogelijk. Daarom zijn we druk bezig met het bouwen van de driekoningen website waarmee je als koning langs de deuren kunt en als zingadres de koningen kunt ontvangen.

3kp1r

Aanmelden

Wie wil meedoen als groepje koningen of als zingadres kan zich digitaal aanmelden op http://bit.ly/3koningen2021. Na aanmelding ontvang je een inlogcode en als groepje koningen ook nog een heus driekoningen thuispakket. Aanmelden is uiteraard zoals je van ons gewend bent gratis.

Hoe werkt het op 6 januari?

Om mee te doen heb je een PC of laptop met webcam en een internetprogramma zoals Chrome nodig (in de meeste gevallen werkt een iPad of tablet ook na extra installatie van software). 

Ben je een groepje koningen, spreek dan af bij wie je samenkomt om te zingen. Daar pak je een laptop of tablet en ga je naar de website van Stichting Wel Gement. Log in met je code en bel aan bij een van de digitale voordeuren. Doet er iemand open? Dan: zingen maar!

3kp2r

Als zingadres meld je je ook aan met je inlogcode. Je ziet welke koningen aan het zingen zijn. Als bij jouw deur wordt aangebeld, hoor je dat en kun je opendoen en de koningen ontvangen. Ook kun je een 'digitale' donatie doen of digitaal snoep geven aan de koningen die hebben gezongen.

Heb je je aangemeld, dan ontvang je een filmpje met uitleg van hoe het digitale platform werkt.

Snoep en geld voor het goede doel

Hoe zit het dan met al dat lekkere snoep en het goede doel dit jaar? Zelfs dat komt goed. De koningen ontvangen aan het eind van de middag allemaal een heerlijk gevulde snoepzak voor al hun zangkunsten.

Als zingadres kun je bovendien aangeven dat je de koningen ook met een geldbedrag wilt steunen. Later betaal je dit bedrag  digitaal via een betaalverzoek of fysiek (de driekoningen collectant komt je donatie graag ophalen of je mag deze zelf doen in de collectebox in de kerststal).

Het goede doel van dit jaar: Een groenere speelplaats

Het geld komt ten goede aan een wat groter project dat we graag aankomend voorjaar samen met de basisschool willen realiseren: een groenere speelplaats. Het plan voor deze groene speelplaats komt van de Vlinderraad, een groep kinderen van de Vlinderakker, die kijken hoe de school en de omgeving nog beter kunnen worden gemaakt. En dit keer is dat dus een groenere en uitdagendere speelplaats. Dat is niet enkel belangrijk voor de kinderen tijdens schooltijd, maar het plein is ook een belangrijke speelplek buiten schooltijd. 

We hebben 140 gasten en geen leden online