• foto head7
  • foto head12
  • foto head 13

Meer muziek ‘Van eigen bodem’

Geschreven door stichting Wel Gement.

4 juli a.s. zal in Biest-Houtakker de toon worden gezet. Biestenaren Janneke de Beer, Willem Holthausen en Oscar Anema zullen dan spelen op de eerste editie van ‘Van eigen bodem’. Een heerlijke avond vol muziek voor en door Biestenaren. Het idee voor de avond ontstond echter al veel eerder, tijdens de samenwerking tussen Toon Bolck en Janneke. Samen creëerden zij het liedje ‘het allermooiste dorpje’.

VEB biesteu

Het lijkt wellicht al een hele tijd geleden, maar wie terugdenkt aan de meest recenteZêveravond, zal zich het optreden van dorpsgenoot Janneke de Beer vast nog herinneren. Daar werd voor het eerst het lied ‘Het allermooiste dorpje’, geschreven door Toon Bolck, ten gehore gebracht. Vele positieve reacties volgden en een nieuwe Biestse evergreen was geboren.

Het lied werd daarna nog menig maal te horen gebracht. Bijvoorbeeld op de gemeentelijke Nieuwjaarsreceptie en in de coronatijd tijdens de vele opkikkerconcerten in menig Biestse achtertuin. Ook daar raakte het vaak een gevoelige snaar. “Regelmatig was dan ook de vraag of het liedje ook al uitgebracht was om het toe te voegen aan de eigen muzikale collectie.” zegt Janneke.  Tot nu toe was dat niet het geval, maar daar komt binnenkort verandering in. Janneke: “Het lied is onlangs, met een kraaknieuwe pianopartij, opgenomen. Op 4 juli wordt het lied officieel gereleaset en elke Biestenaar die dat wil, kan een digitaal exemplaar ontvangen. Voor de kosten hoef je het niet te laten, want het lied wordt gratis beschikbaar gesteld aan de gemeenschap. Het enige wat we vragen is om een donatie te doen om nog meer leuke muzikale initiatieven in de Biest op te kunnen zetten.”

En een van die nieuwe initiatieven vindt meteen al plaats op de releasedag van het nummer. Dan zal namelijk ook de eerste editie van een nieuw muzikaal initiatief plaatsvinden: “Van eigen bodem”. Volgens medeorganisatoren Toon Bolck en Lennart de Graaf is het een manier om Biestenaren verder enthousiast te krijgen om Biests muzikaal talent ‘uit de kast’ te krijgen. Toon: “We hebben veel muziekliefhebbers, maar ook veel talent dat op de een of andere manier muziek maakt in de Biest. Het is eigenlijk zonde dat die mooie muziek vaak de eigen zolder- of badkamer niet verlaat. Daarom is het idee om ieder kwartaal een nieuwe editie te organiseren. Elke keer weer met een ander thema en hopelijk elke keer ook weer met ander Biests talent.” De aftrap wordt gedaan door een Biestse gelegenheidsband waar 3 generaties Biestse muzikanten zullen aanschuiven: Oscar Anema, Janneke de Beer en Willem Holthausen. Janneke: “Er staat veel lekkere ouwe lullen rock uit de 70s op het programma. En wat het extra leuk maakt is dat het voor Willem z’n podiumdebuut wordt. Dat mag je dus niet missen.”

De avond kent overigens nog een verrassing, want in samenwerking met stichting Wel Gement wil het trio op de avond ook nog een cadeau aanbieden aan de Biestse coöperatie. Lennart: “We kunnen daar nog niet al te veel over zeggen, maar het is ook weer iets moois waar de hele Biestse gemeenschap van kan genieten met hopelijk flink wat muzikale impact.”

In verband met corona zijn slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Wil je er graag bij zijn, meld je dan aan via het inschrijfformulier op: https://tiny.cc/VanEigenBodem

Wil je een kopie van het allermooiste dorpje ontvangen? Schrijf je dan in op http://tiny.cc/AllermooisteDorpje

 

We hebben 136 gasten en geen leden online