• foto head7
  • foto head12
  • foto head 13

Jo van de Pas lid van de Orde van Oranje-Nassau

Geschreven door Lennart de Graaf.

De kerk staat nog steeds leeg, maar de coöperatie floreertHet gebeurt niet iedere dag dat de burgervader op je stoep staat. Maar vandaag was dat wel het geval bij dorpsgenoot Jo van de Pas. Jo ontving uit handen van burgemeester Evert Weys het lidmaatschap van de orde van Oranje-Nassau.
Sommige mensen lijken gewoon niet stil te kunnen zitten en Jo is er zo een. Vroeger al was hij een bezig baasje als vrijwilliger bij vele Biestse evenementen. Vaak was hij toen betrokken bij technische zaken zoals het verzorgen van licht en geluid op vele evenementen zoals de Biestse zeveravond. En techniek is ook wel een rode draad in Jo's leven. Niet alleen als hightech ondernemer, maar ook bijvoorbeeld als ambassadeur voor glasvezelaanleg in Hilvarenbeek en het buitengebied. Iets wat uiteindelijk onder Jo's leiding heeft geresulteerd in het coöperatief netwerk Kempenglas. 
Toch is Jo zeker niet alleen techneut, maar bovenal ook een sociale dorpsman. Hij was actief in het bestuur van de Biestse volksfeesten en stond aan de wieg van de oprichting van de coöperatie Biest-Houtakker en daarmee de realisatie van dorpsgebouw 't Gebint. Nog steeds is hij daar een van de vrijwilligers en steunpilaren. Ook is mede dankzij de inzet van Jo een van de weinige markante dorpsgebouwen, de Biestse kerk, behouden gebleven. 

We hebben 161 gasten en geen leden online