• foto head7
  • foto head12
  • foto head 13

Zwerfboekenkast tijdelijk dicht

Geschreven door Lennart de Graaf.

UPDATE: De zwerfboekenkast is met hulp van onze 2R's (Remy en Rinus) sinds vorige week weer geopend. Kortom kinderen die boeken willen lenen kunnen weer bij de kast tericht

De Biestse kinderzwerfboekenkast is een week na z’n opening al weer even gesloten voor onderhoud. De wind zorgde voor schade aan één van de deuren en dus stonden de boeken in weer en wind. Even sluiten om een reparatie mogelijk te maken dus, zodat de kast snel weer open kan.

De Kinderzwerfboekenkast is een initiatief van Stichting Wel Gement en Samenwijs de Vlinderakker. Door het Coronavirus en daarmee de sluiting van bibliotheken, hadden een boel kinderen geen toegang tot leesboeken. En dat terwijl juist gestimuleerd wordt om thuis goed te blijven lezen vanuit de basisschool. Reden dus om een zwerfboekenkast te realiseren: Een kast met boeken die je zo kunt meenemen en later terug kunt brengen naar deze of een andere kinderzwerfboekenkast.

Maar helaas moet de kast na de eerste week al weer even dicht. Het probleem is simpel: de kast heeft twee deuren die over elkaar heen dicht vallen. Doe je ze verkeerdom, dan blijft een van de deuren niet dicht zitten. Veel van de kinderen die de kast gebruiken, hebben dat niet in de gaten. En daarmee is waarschijnlijk een deur niet goed gesloten. De wind heeft vervolgens de deur opengeblazen en schade aan de deur veroorzaakt.

We hebben 134 gasten en geen leden online