Skip to main content
Prins Ties en adjudant van Lith bazen van Pinnekleuversgat
Geschreven door: Lennart de Graaf

Prins Ties en adjudant van Lith bazen van Pinnekleuversgat


tiesenvanlith

Gisteravond werd in een gezellig volle gymzaal, die was omgetoverd tot residentie van C.V. de Pinnekleuvers, weer bekend gemaakt welk duo aan het hoofd zal staan van het Pinnekleuversgat in het carnavalsseizoen. Dit jaar zijn dat prins Ties (Thijs Vromans) en adjudant van Lith (Koen van Lith). 

Voor de prinsonthulling van dit jaar waren kosten nog moeite gespaard, want sterren Bassie en Adriaan (ook gespeeld door Thijs zelf en Willem Weijters) hadden een speciale aflevering opgenomen waarin de plaaggeest (Jeffrey van der Staak) onze Biestse prins ontvoerde. Dat mocht natuurlijk niet gebeuren. In een slapstickachtige achtervolging wisten onze Biestse Bassie en Adriaan gelukkig de plaaggeest te vangen en kon prins Ties worden bevrijd.
Prins Ties, in het normale leven Thijs Vromans, had zijn speech zoals dat hoort als aannemer, op een stuk underlayment (bouwhout) geschreven. In de speech bedankte hij mensen van de c.v. maar vooral ook zijn thuisfront en het thuisfront van Adjudant van Lith.  Alhoewel Ties aangaf zelf ‘niet zo graag in de spotlight te staan’ te zijn, ging het hem bijzonder goed af. Zeker toen hij even de tekst van de speech kwijt was en zei “Ik had ‘m nog zo goed uit munne kop geleerd … mar goed … ik stoa hier toch mar” werd dat met luid applaus ontvangen. En zo is het precies! Hij staat er, samen met zijn adjudant, maar mooi. En daarmee kan Biest-Houtakker weer een fantastisch carnavalsseizoen tegemoet zien.  
Naast een kersverse prins en adjudant, werd ook de nieuwe dansgroep gepresenteerd. Dit jaar bestaat de dansgroep uit maar liefst 12 meiden van groep 8. En dat zijn ze allemaal. Op een opzwepend stukje muziek dansten Robbin, Anne, Annemieke, Elvire, Eline, Lieve, Renske, Chelsea, Norah, Rosa, Nandi en Lotte de sterren van de hemel.
Met zo’n prins en adjudant, een energieke c.v. en een knallende dansgroep kunnen we met een gerust hart richting carnaval.

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?