Skip to main content
Tien jaar Biest-Houtakker.eu
Geschreven door: Arjan Mulders

Tien jaar Biest-Houtakker.eu


Het eerste artikel dat op de site Biest-Houtakker.eu werd geplaatst, was op 15-8-2008 met de titel ‘Website Biest-Houtakker in de maak’.

2018 10 13 Redactie 10 jaar 4Meer dan een stukje tekst dat er ‘gewerkt wordt aan de nieuwe site…’ was het niet. Hierna werden de eerste artikelen met ‘achtergrond-informatie’ gepubliceerd die gingen over toerisme en historie van Biest-Houtakker. Deze staan nog steeds op de site en zijn in de loop der jaren steeds verder uitgebreid.
 

Redactie Biest.eu met vlnr: Anne-Marie Holthausen, Arjan Mulders, Toine van Balkom en Ed van Hees. Ontbrekend op de foto Marcel Mulders, Lennart de Graaf en Koen van Waes.

Het eerste echte nieuwsbericht verscheen op 21 oktober 2008 en verhaalde over het plaatsen van een informatiebord en de rustbank bij het grondgebied van de Gemeynt door de afdeling Biest, geschreven door Theo de Graaf.
In de loop der jaren zijn er hierna bijna 1.800 artikelen gepubliceerd op de site waarvan hofleverancier Anne-Marie Holthausen er maar liefst 754 (twee vijfde!) voor haar rekening nam. Dit vooral in de jaren in aanloop naar de realisatie van Dorpsgebouw ’t Gebint toen er meer dan tweehonderd artikelen per jaar verschenen met als hoogtepunt 2013 met 279 artikelen in dat jaar. De laatste jaren neemt het aantal gepubliceerde artikelen sterk af en komt uit op de aantallen van de beginjaren.
Populairste artikelen, gemeten in het aantal hits (ruim 96.000), is het artikel met ‘meer informatie over de website’, tevens één van de eerste artikelen op de website. Dit artikel is nog wel gepubliceerd maar niet meer direct zichtbaar op de homepage en werd vooral in de begintijd veel geraadpleegd door bezoekers die wilden weten hoe ze in vredesnaam een artikel konden laten plaatsen.

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?