Skip to main content
Zomerstop? Dan kan de training beginnen!
Geschreven door: Lennart de Graaf

Zomerstop? Dan kan de training beginnen!


topperNu de sport stil komt te liggen in de zomervakantie, kan de training voor Weekend Sentiment weer beginnen. En dan bedoelen ze niet de training terraszitten of BBQ worstjes bakken, maar natuurlijk de training voor het gezelligste tafelvoetbaltoernooi van Brabant: de Biestse Open Tafelvoetbal kampioenschappen. Dit jaar vinden ze plaats op zaterdag 21 oktober 2017, natuurlijk weer in café Ome Toon. Nieuw dit jaar is de indeling in 4 poules in plaats van 3. De nieuwe poule is bedoeld voor semiprofessionele teams en biedt ruimte aan 8 teams.

Volgens medeorganisator Ruud van de Pas staan de voetbaltafels er weer goed bij dit jaar. Alhoewel er zo hier en daar wat roestplekjes op de nostalgische toppers te zien zijn, spelen ze nog even soepel als voorheen. De tafels die traditioneel ook te vinden waren in de kroegen in en rond Biest-Houtakker zijn dan ook de tafels die passen bij dit jaarlijks terugkerend toernooi. Geen moderne tafels met kunststof poppen, maar houten poppen en een glasplaat als ondergrond. De tafels worden bij de officiële competities niet meer gebruikt maar de ‘oude garde’ uit de regio zweert erbij.

Dit jaar is in totaal plaats voor zo’n 64 seniorenteams. Deze teams kunnen zich inschrijven in de 3 reguliere poules: heren, dames en de zogenaamde puberpoule. Die laatste is speciaal in het leven geroepen voor de jeugd die nog net te jong is voor de seniorencompetitie, maar al wel oud genoeg is om lekker ’s avonds mee te doen met de competitie in Ome Toon. (en nee … niet voor belegen dames die zelf vinden dat ze nog laaaaaang geen senior zijn).
8 plaatsen zijn dit jaar gereserveerd voor (semi)professionele teams. Onder andere het team van de gebroeders Brakkenie en het team van Stefan Adriaenssen en Kevin Ambroise (in Biest-Houtakker beter bekend of misschien zelfs gevreesd onder de naam ’de Belgen’) zullen in deze competitie gaan spelen. Uiteraard is deze poule ook open voor Biestse teams die het aandurven om tussen de pro’s te spelen.
Natuurlijk zal in de middag ook weer voor de kids van de basisschool een juniorencompetitie worden gespeeld. Ook dit jaar zijn daar, naast de eeuwige roem en de glimmende bokaal, weer leuke prijzen te winnen.

Zin gekregen om mee te doen? Aanmelden kan als vanouds bij Toine Smolders (smolders53@kpnmail.nl) onder vermelding van teamnaam, contactpersoon, email en gewenste poule.

Deel het bericht:

Meer nieuws

Artikel plaatsen met Biests nieuws?

Help ons mee om de website van Biest-Houtakker actueel te houden.
Heb je Biests nieuws?